Gå til sidens hovedinnhold

Hvem tjener staten?

Det spørsmålet stiller Frps 2. kandidat Cathrine Andersen i et TB-innlegg. Hun mener at staten etterhvert(?) har fått for stor makt over folks liv. At vår frihet begrenses med med stadig flere restriksjoner og forbud.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hun mener også at det offentlige stadig påtar seg nye oppgaver, og at venstresiden ikke vil gi de rikeste flere skattelettelser.

Jeg kan kvittere ut for SV sin del at den siste påstanden er helt korrekt. De aller rikeste på toppen, de som trekker i fra, og skaper stor ulikhet i makt og rikdom - ja de vil IKKE få ytterligere skattelettelser om SV og venstresiden vinner valget. Skattefesten er over, nå er det alle med lønninger under 600 000,- som skal få økt kjøpekraft.

LES OGSÅ: Hvem tjener staten?

Men til de andre påstandene om at staten får stadig mer makt og at vi får redusert frihet, så stemmer vell ikke det helt?

Hvilke stadig økte oppgaver påtar det offentlige seg, og hvilke økende begrensinger tenker Andersen på?

Hva er staten?

Spørsmålet vi heller bør stille oss er: Hva er staten, og hvordan kan vi skape et best mulig samfunn for alle?

Staten er felleskapet, det felleskapet som sikrer en omfordeling slik at alle får muligheter og et sikkerhetsnett. Dette gjør Norge til verdens beste land å bo i, et godt land uavhengig av forutsetninger den enkelte har. Vi får et samfunn hvor alle har tilgang på helsetjenester, gratis skole, gode utdanningsmuligheter, sikkerhet om du mister jobb eller blir rammet av uforutsette hendelser i livet.

Dette er grunnplanken som gjør det mulig å satse, mulig å investere og skape arbeidsplasser som Andersen er opptatt av i sitt innlegg. Frihet er muligheter, mulighet for å skape og trygghet om man ikke lykkes.

Vi står ovenfor et grønt skifte sammen med resten av verden, og Norge er godt rustet til å møte fremtidens utfordringer nettopp fordi vi har en sterk stat, og et felleskap for de mange.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.