Jeg har selv erfart at det er så lett å mene noe og så vanskelig å ta seg tid til å føle noe, ikke minst hvis man har et ønske om å føle med noen. Så la oss snakke mindre om hva vi mener og mer om hva vi føler og akkurat nå føler jeg meg ikke bra.

På vei inn på rådhuset i dag etter en god lunsjpause med strålende sol og god sommerstemning, passerte jeg inngangen til Farmandstredet. Plutselig så jeg en av de som sliter i byen. Han sto å vippet. Det var ingen ting å utsette på en fullkommen «Kongsbergknekk».

Da så jeg det som var annerledes i dag. Nedover armen rant blodet etter et sprøytestikk eller et «skudd» i armen. Jeg løp inn på rådhuset og fikk med en person for å hjelpe til. Et par minutter etterpå var vi tilbake, men da var han forsvunnet inn i det opplyste mørket. Vi lette rundt, men nei han var ikke å se.

Nå skal jeg snart rusle hjem og jeg kjenner på det at livet er for jævlig for noen av oss. Noen strever og kjemper for livet og sin verdighet og noen av oss ser en annen vei mens andre løper for å hente hjelp og selv det føles utilstrekkelig. Jeg er av de heldige og jeg har lært det i dag at trenger noen hjelp så ikke vent, gjør det der og da fordi det er ikke sikkert du får flere muligheter.

Nå er snart helga her og de fleste av oss gleder oss til en fin helg sammen med venner og familie. Jeg går hjem med klumpen i magen og ønsker meg det at alle som kjenner på det samme, gjør ubehaget om til handling og hjelper til der de kan for å gjøre livet litt bedre for de som sliter på gata. Som enkeltpersoner kan vi gjøre mye, sammen kan vi gjøre mer og det er folkene i Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen gode eksempler på. For den enkelte som trenger hjelp og omsorg kan ditt lille bidrag enten det er i form av penger eller handlinger bety et snev av verdighet og noen ganger forskjellen på liv og død. Selv håper jeg på det at jeg ser den faste traveren igjen i byen for da vet jeg i alle fall det at jeg får en ny mulighet til å hjelpe og da skal jeg gjøre det med en gang.

LES OGSÅ: Mann skadd i knivran i Horten