Jeg har prøvd så mange ganger nå å skrive. Jeg har prøvd å skrive hvordan det er å bo med en fyr som aldri vasker eller rydder opp etter seg, samt at han alltid skal røyke hasj inne fordi han «can´t be bothered to go outside». Jeg har prøvd å skrive om hvor utrolig dust folk er når de ikke tror på klimaendringer, men jeg har også prøvd å skrive om hvor utrolig ekstreme Extinction Rebellion er. Du leser åpenbart ikke om noe av dette nå, så som du sikkert har skjønt greide jeg ikke det.

Men nå sitter jeg på kjøkkenet og spiser frokost mens vaskedama støvsuger rundt meg. Hun bruker støvsugeren «Henry» som hun bare for noen uker siden tømte mens jeg da også hang rundt på kjøkkenet.

– Du må huske å ikke støvsuge opp vann, sa hun.

Jeg skjønte ikke hva i alle dager hun mente, for hvilken idiot bruker støvsugeren til å suge opp vann? Jeg bare nikket.

– For hvis dere støvsuger opp vann, som noen har gjort her, kan Henry eksplodere!

Mentale sammenbrudd

Det er mange øyeblikk jeg kan se tilbake på når jeg om en uke setter meg på toget og flyet hjem til Norge. Både øyeblikk som mentale sammenbrudd i dusjen eller da gjengen min og jeg lagde så mye Thanksgiving mat og vi ikke fikk plass til alt i kjøleskapet.

Jeg kan se tilbake til da foreleserne klødde seg i hodet og smilte høflig da jeg skulle prøve å forklare dagens paradigme, men jeg kan også se til da jeg fikk tilbake min første karakter for noen dager siden og en venn av meg sa «around this score is where you wanna be.»

Jeg har nok opplevd det samme som veldig mange studenter. Først og fremst har jeg savnet hjemme. Norge. Shit, dere vet ikke hvor glad jeg er i Norge ass. Før jeg flyttet tenkte jeg at Norge er helt middelmådig og det å bo i utlandet fristet så sykt mye mer. Når jeg nå har flyttet til nettopp utlandet ser jeg hvor sinnssykt heldig vi er i Norge.

Savner god rømme

Jeg savner snøen vi har i desember. Jeg savner skikkelig god rømme. Jeg savner ostehøvelen. Og Vipps! Du aner ikke hvor mye jeg savner Vipps – det må kanskje være den beste oppfinnelsen vi i Norge har kommet med.

Men fra spøk til alvor. Vi er heldig. Studentene her er helt fra seg av begeistring når de tjener åtte pund i timen. Jeg har møtt flere av studentene her som må sende penger hjem til foreldrene sine fordi de har dårlig råd. Og selv om Norge «sliter» med Nav og Skatteetaten slipper vi i hvert fall Brexit.

Uansett, før jeg dro ned hit til England så sa jeg til meg selv at hvis jeg overlever til jul, da overlever seg resten av årene her nede. Og sånn som det ser ut nå, er oddsen for at jeg blir her de tre neste årene veldig god.