I en ukes tid har jeg hatt ansvaret for meninger og leserinnlegg i Tønsbergs Blad mens samfunnsredaktør Marie Olaussen hadde høstferie.

Folk engasjerer seg. Om bygget i Nedre Langgate 19, kravet om 4 i matematikk og trafikken på Semslinna. De får frem sitt syn på saken. Hva de er enig og uenig i. Hvordan ting bør være ifølge deres syn. Hva som er bra. Hva som ikke er så bra.

Jeg elsker engasjement. Det å kunne ha en lokalavis hvor du kan ytre deg om saker er et undervurdert privilegium. Det er noen som tar bruk dette privilegiet, men ikke nok folk gjør det.

Hvor er dere unge engasjerte? Jeg er sikkert på at dere bryr dere. At dere engasjerer dere. Kanskje dere er sinte? Kanskje føler dere at dere blir urettferdig behandlet? At ingen hører når dere ytrer dere?

Jeg så ikke noe til dere den uka jeg hadde ansvaret for leserinnleggene.

Dere fortjener å bli hørt. Dere skal bli hørt. Derfor har dere en lokalavis. Derfor har dere sosiale medier. Ta det i bruk. Send leserinnlegg til avisene. Tilbudet er der. Bruk det. Bruk stemmen for å bli hørt.

Vi hører mye fra Ola Nordmann på femti pluss, og litt fra Kari i samme alder. Det er sjeldent vi hører fra Hanne på atten eller Jens på sytten.

Dere bryr dere kanskje ikke om bygget i Nedre Langgate 19, men jeg er sikkert på at det er andre saker dere brenner for.

Så kom igjen, dere unge engasjerte.

Jeg utfordrer dere: skriv et leserinnlegg. Nå. I morgen. Denne uka.

Last opp tekst og bilde her.