Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor, Anne? Å frata flere små lokale bedrifter deres levebrød er særdeles tankeløst

Kjære Anne, noen ganger er det ting man ikke forstår, og da kan det være fornuftig å spørre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tønsberg Kommune har tilbudt sine innbyggere med behov for hjemmehjelp, en mulighet til å velge mellom private små lokale bedrifter og kommunens egne ansatte. Tilbakemeldinger har vist at de som har valgt de private, har vært enda mer fornøyd enn de som har hatt kommunens egne ansatte. Når det fungerer på denne måten, er det i mine øyne vel verdt ta kostnaden med å yte det lille ekstra overfor de som har skapt landet vårt slik det i dag er blitt, selv om de ikke har så mange stemmesedler igjen å bruke på dere i fremtiden. Hvorfor ødelegge denne muligheten for brukerne til selv å velge, Anne?

Når du sier at kommunen ikke har råd til dette lengre, må det nødvendigvis være ganske mange millioner å spare årlig skal en ta kostnaden det er å endre på dette og å frata brukerne tjenesten slik den tilbys i dag og erstatte den med et vesentlig dårligere alternativ for mange.

Les også

Tordis og Erling mister hjemmehjelpen sin gjennom 10 år: – Hvorfor skal de ta fra oss denne muligheten?

Da fremstår det unektelig svært underlig at du ikke har kunnet legge frem et regnestykke som dokumenterer hvor mange millioner årlig kommunen kan spare. Så hvor mange årlige millioner vil kommunen spare på at du påtvinger brukerne et dårligere tilbud, Anne?

Vi har noen ekstreme måneder bak oss, og foran oss, hvor tidenes arbeidsledighet er i ferd med å ryste velferdsnasjonen vår. Å frata flere små lokale bedrifter deres levebrød og skyve deres ansatte ut i uviss arbeidsledighet fortoner seg unektelig som særdeles tankeløst, om en skal beskrive det ytterst moderat. Hvorfor slå disse små lokale bedriftene over ende hvis eneste gale er at deres måte å jobbe og vise omsorg på strider mot din ideologi, og dermed sender du deres ansatte ut i arbeidsledighet , Anne?

Selv om det kan fremstå slik, har jeg ingen tro på at det er fullstendig fraværende vurderingsevner som ligger bak en slik tragedie av en maktdemonstrasjon. Men man må jo ettertrykkelig slå fast at brukerne av tjenesten, som definitivt burde vært fokuset, på ingen måte inngår i vurderingsgrunnlaget ditt, Anne. Spørsmålet man står igjen og undrer seg over er hvorfor, Anne, hvorfor? Og hvilke motiver er det egentlig som ligger i ditt vurderingsgrunnlag?

Les også

Det var varslet kjempekutt i Nye Tønsberg – men nå viser det seg at det blir enda verre

Minner faktisk om en scene som utspilte seg på stranden for noen år siden. To barn bygget hvert sitt sandslott, og den ene byggherren bygde et flottere slott enn den andre. Det stolte ansiktsuttrykket til han som hadde bygget det fineste sandslottet endret seg kjapt når den andre gutten plutselig tråkket på og ødela slottet hans …

Nå er det riktignok ikke politikerne bak dagens valgmulighet som bekymrer meg, men brukerne som du tar i fra dem den tjenesten de har valgt og er svært fornøyd med, og erstatter det med et dårligere alternativ, både i opplevd kvalitet men også i tvang. Er det slike vedtak vi innbyggere i Tønsberg virkelig vil ha de neste årene? Her har du virkelig skuffet dypt, Anne!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.