Hvorfor er vi nordmenn så tørste?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne skjenkestoppen gir folk raseri, og frustrasjoner, men hvorfor? Har nordmenn så problemer med alkohol at de i en krisesituasjon blir snurt av at utestedene stenger ved midnatt? Er vi på det stadiet hvor en kald en med «gutta» er viktigere enn hindre smittespredning?

Ja, man kan komme med argumentet at det å stenge utesteder gjør at folk samler seg i trange leiligheter etterpå og gjør det verre med smittespredning. Men det regjeringen prøver å si når de stenger utesteder ved midnatt, er at når man drikker nok blir man mindre betenksom på smittevern. Da holder ikke folk på enmeteren, og de blir mer klemmete. Det de indirekte sier er at vi ikke skal drikke så mye. Holde deg edru, så du husker på smittevern.

Nordmenn har en veldig fucka drikkekultur, det ser vi når folk blir så sure. Hvor kommer den kulturen fra? Dra ut på byen i helga og drikke seg dritings hver helg? Har nordmenn så mye psykiske problemer at de må drikke det bort hver helg? Kan man ikke tenke at førsteprioritet i Norge nå er å følge smittevern. Ikke å dra ut på byen og drikke seg drita. Hvis du absolutt føler at du trenger å drikke deg dritings, inviter jobbkameratene dine hjem, sitt i hver deres stol så dere holder avstand. Og drikk der!

Og ja. Man kan diskutere om den bunkerfesten i Oslo var på grunn av redusert skjenketid. Men man kan også se på argumentene til de som arrangerte. Jeg er ikke her for å forsvare deres grunn, som var fordi de trenge et avbrekk fra å tenke på korona. Som heller ikke er greit. Man skal ikke arrangere så store fester selv om det er privat, og det er ikke innafor det heller. Men ikke bruk den saken som et argument for å heve den reduserte skjenketiden. Det er veldig få unge som klager over skjenketiden i mediene. Det er «den eldre garden» som har det som en dårlig tradisjon å ta seg «en» pils på byen. Og ender opp med å krabbe inn i taxien på kvelden for å komme seg hjem.

Drikkekulturen i Norge er generelt dårlig. Og det er et problem i hele landet. Regjeringen bør vurdere drikkestopp. Altså kjøpestopp, eller tunge restriksjoner for alkohol nå i koronatiden, for å hindre smitte ute på byen og på fester. Men også å forandre drikkekulturen i Norge til noe bedre enn det den har vært i så sykt mange år. Forandre det til en bedre kultur, hvor man faktisk bare tar én øl i baren, istedenfor ti. Og også innføre restriksjoner på hvor mye alkohol man får kjøpt på polet og butikken. Dette kan også bedre for de mange alkoholikere det er i dette langstrakte land.

Dette er min mening på denne diskusjonen, og jeg er åpen for diskusjon i dette teamet, og er klar for å svare.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.