Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor er vi så sinte på «Pilotfrue»?

Det lukter svidd av kommentarfeltet på tb.no. «Pilotfrue» har vært på besøk i gjestehavna i Tønsberg, og Tønsbergs Blad har vært på besøk om bord. Både Pilotfrue og TB får voldsom kjeft. Hvorfor blir så mange så sinte?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Julianne Nygård lever av å være blogger og påvirker. Jeg innrømmer glatt at jeg tilhører en gruppe som ikke følger «influencerne» så veldig nøye, og det ser jeg gjelder de fleste som er surest i kommentarfeltet. Nygård tror også det er forklaringen på at mange blir så sinte på henne – yrket hennes er ikke akseptert av alle. Ja, kanskje sitter noen og ergrer seg over at det er mulig for den unge familien å finansiere en dyr båt blant annet gjennom inntekter fra en jobb de ikke skjønner noe av.

BAKGRUNN: «Pilotfrue» ferierer i millionbåten: – Vi må alltid innom Tønsberg

Her er det for det første en tydelig generasjonskløft. Blant unge er «Pilotfrue» kjendis så stor som noen, og de er ikke overrasket over at stjernestatus i bloggerverdenen drar med seg gode inntekter.

Men kanskje er det også noe annet, og mer ubehagelig? Tønsbergs Blad skriver mye om besøkende til gjestehavna, i både store og små båter. Vi skriver om de som kommer langveisfra, om de som kommer i morsomme båter, og de som bare elsker å komme til sommerbyen Tønsberg. Vi synes det er gøy å fortelle om hvor populært det er å reise til byen vår. Og av og til skriver vi om noen store båter som vekker oppsikt i havna.

Les også

«Pilotfrue» om hetsen fra TB-leserne: – Jeg er vant til stygge kommentarer

Som oftest sitter det en mann på flybridge på disse båtene. Og som oftest er det helt stille i kommentarfeltet. Er det mer akseptert at en mann har klappet til kai med en båt til 25 millioner enn at en kvinne nyter båtlivet i en båt til 7 millioner? Hvis så er tilfelle har en del av våre digitale debattanter kommet litt for kort i sin samfunnsforståelse. Og det kan vel stemme.

Les også

Bli med inn i Geirs elleville luksusbåt til 25 millioner: – Det er omtrent som å ha en hytte på vannet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.