Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor kunne ikke politikerne bestemt at de flotte trærne skulle beholdes på Roppestadkollen?

6 spørsmål til politikerne i Færder kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Spørsmålene gjelder Roppestadkollen ved Oserød på Nøtterøy:

1) Roppestadkollen er fullstendig rasert. Hvorfor har dere «ofra» Roppestadkollen?

2) I sørenden er det kommet en steinhaug som ligner på en pyramide i Egypt. Hva skal gjøres med den?

3) Andre koller på Nøtterøy er også bebygd, men på en nennsom måte. Roppestadkollen, derimot, er blitt kraftig sprengt ut – helt ned til fjellet -, alle furutrærne er hogd ned og det skal settes opp massevis av «kasser» tett i tett på rekke og rad. Naboer har fått setningsskader pga. all sprengningen.

Hvorfor kunne ikke politikerne ha bestemt (gitt føring om) at mange av de flotte trærne skulle beholdes, og hvorfor kunne ikke tomtene være større for å få mer luft omkring de store «pappeskene»?

4) Dere vet at utbyggerne kun er ute etter å tjene mest mulig penger. Mangelen på saltak for å spare utgifter går igjen hos de fleste utbyggerne for tida, på bekostning av utseendet. Flate tak er verken pent eller hensiktsmessig i vårt land med mye nedbør.

Hvorfor er dere politikere så redde for å legge føringer for utbyggerne?

5) Lennart Kristoffersen, eiendoms-«utvikler» i LKC Bolig, sier at «det kan bli en forskjønning av området». Er «kasser» tett i tett på rekke og rad i et rasert område skjønnere enn skogen oppe på en kolle? Hva synes dere politikere om den uttalelsen?

6) Leder i byggesaksutvalget sier at Roppestad-«kassene» skal «være lettere for unge førstegangskjøpere». Men prisene på disse «pappeskene» er FRA kr 7.300.000 (over 7 millioner!). Synes dere at det er en grei pris for unge som skal inn på boligmarkedet?

Svar gjerne her i avisa. Det er mange som lurer på det samme.

Kommentarer til denne saken