Mange har på grunnlag av dette fått dårligere økonomi og mindre å rutte med. Fagforbundets leder Mette Nord bekreftet dette, og varsler kamp på vegne av medlemmene for å rette opp underdekningen. Ledere og direktører med sine topplønninger og opsjonsavtaler vil merke lite til problemene som den jevne lønnsmottaker antakelig må slite med fremover.

Det varsles lønnskamp fra organisasjonene med krav om store tillegg til de som nå henger etter som følge av økningen av matprisene. Den stadig økende prisen på drivstoff og strøm gjør store utslag for deler av befolkningen, avhengig av hvor man bor. Pengene strekker helt enkelt ikke til bestandig.

LES OGSÅ: Kanskje får vi et eldreopprør?

Har fått dårligere kår

Det er verdt å merke seg at man ikke i Dagsrevyen med et eneste ord nevnte minstepensjonistene eller de uføre. Det er en generell økonomisk nedgang eller etterslep for denne gruppen. Pensjonistene har i flere år levd med et etterslep eller underdekning som har gjort og gjør hverdagen tøff for mange.

Det var svært skuffende at Mette Nord, som ellers fremstår så fjellstøtt og tøft, ikke nevner pensjonistene, som i sin tid skapte grunnlaget for dagens velstand, med ett eneste ord. Kan det være at hun har glemt noe av fundamentet i fagbevegelsen, de som i sin ungdom gikk i bresjen for å trygge fremtiden for alle?

LES OGSÅ: Da Thomas la ut dette innlegget, fikk han enorm respons: – Nesten alle som fikk ja, begynte å gråte

Det gjenstår å se når våren kommer og lønnskampen er i gang, kanskje må det et «eldreopprør» til for at noen skal huske på oss pensjonister og de som er uføre. Eller vil lønnsspiralen fortsatt ha fritt spillerom, der ledere og direktører raser lønnsmessig fra folk flest igjen?

Det er lov å lure litt på det, men også å leve litt i håpet om å bli sett og hørt!