Gå til sidens hovedinnhold

Hytteeierne strømmer til Tjøme - Nå har ordføreren fattet tiltak

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppfordrer alle hytteeiere om å holde seg hjemme.

(Øyene)

På gruppa «Færdertinget» på Facebook ble det i går lagt ut et innlegg hvor forfatteren lurte på om Færder vurderer å oppfordre hytteeiere til å ikke dra på hytta. Under innlegget har flere kommentert at de kan bekrefte at flere hytter nå har fått lys i vinduene og flagg i flaggstanga.

En av de som har kommentert er Martin Johansen som bor på Tjøme.

– Jeg kan bekrefte at det er lys i flere av hyttene her ute. Det skjedde i går, etter at pressekonferansen med statsministeren var over, forteller han når Øyene tar kontakt.

LES OGSÅ: Helsetiltakene gir store konsekvenser for Tommy, Linda og Johannes sitt treningssenter på Tjøme

– Bli hjemme

Sent torsdag kveld sendte Sigdal kommune i nabofylket ut en pressemelding hvor de påla turistnæringen å stenge spisesteder, hotell, overnattingssteder og skianlegg i to uker fra og med fredag 13. mars. Samtidig ba ordfører i Sigdal kommune, Tine Normann, alle hytteeiere om å holde seg hjemme.

Fredags morgen tok redaksjonen kontakt med ordfører Jon Sanness Andersen. Har forteller at slike typer tiltak foreløpig ikke har blitt vurdert i Færder. Klokken 11:00 informerte Sanness om at kommunen nå oppfordrer alle hytteeiere om å holde seg hjemme.

– Vi kommer til å informere om dette på facebook og på kommunens hjemmesider. Samtidig vil vi også kontakte en rekke velforeninger for å få hjelp til å nå ut til flest mulig.

Flere beboere på øyene har observert at hyttene allerede har begynt å fylles med folk. Kommer dere til å råde de som allerede har kommet til å dra hjem igjen?

– Dette er ikke et forbud, men en oppfordring. Samfunnet anbefaler jo nå at man begrenser reising så mye som mulig - så det beste nå er kanskje at de som allerede har dratt på hytta blir der og forholder seg til de rådene og retningslinjene som kommer fra nasjonale helsemyndigheter, avslutter Sanness.

Kommentarer til denne saken