Årets påskeferie er over. Mandag setter solbrune nordmenn seg i bilen på vei hjem fra hytta eller familiebesøk. Det fører ofte til milelange køer og forsinkelser på norske veier, men tidlig mandag ettermiddag var det ikke registrert noen store utfordringer hos veitrafikksentralene.

– Det er ikke tegn til kø på noen av de mest utsatte strekene. Mange har nok holdt igjen til i dag, så vi følger med. Det blir spennende å se hvordan trafikkbilde blir, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen region øst til NTB.

Strålende sol fra blå himmel mange steder gjør at Statens vegvesen forventer å se en del trafikk i dag. Linstad tror det drar seg til utover dagen.

– Da har nok de fleste fått spist frokost og pakket ned. Det er ikke lett å spå når det skjer, men bilistene bør være forberedt på trafikk utover dagen i dag, konstaterer hun.

Søndag var det et jevnt sig med trafikk på riksvegene gjennom Elverum, men trafikkoperatør Lindstad spår at disse stedene vil bli flaskehalser mandag ettermiddag/kveld.

LES OGSÅ: Påsken ble en suksess for Anne og bransjekollegaene: – Trodde at flere kom til å reise til fjells

Her kan det bli kø:

Trafikkoperatøren peker på flere strekninger hvor det tradisjonelt bruker å bli kø og forsinkelser som følge av påsketrafikken.

* E6 fra Hafjell ned mot Lillehammer og Mjøsbrua.

* E6 fra Gardermoen og ned mot Skedsmokorset: Her var det en del forsinkelser søndag 1. påskedag som følge av et trafikkuhell.

* Området ved Hønefoss og inn mot Sandvika: Spesielt hvor E16 og riksvei 7 møtes.

* Området rundt Elverum: Spesielt riksvei 25 fra Trysil og riksvei 3 sørover mot Brenniroa.

* E16 mellom Voss og Bergen: Ved Dalseidtunnelen var det store forsinkelser søndag som følge av et trafikkuhell.

LES OGSÅ: Vegtrafikksentralen: – Det er mulig man bør senke hastigheten noe

– Folk har vært flinke

1. og 2. påskedag i fjor var det 58 biler som ble fikk skader ved påkjørsel bakfra i påskekø, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Så langt har nordmenn vært flinke denne påsken, ifølge Lindstad.

– Vi hadde et trafikkuhell mellom Gardermoen og Kløfta i går, men ellers har det gått fint for seg. Folk har vært flinke til å ta hensyn og kjøre fornuftig, sier Lindstad.

Uansett hvor man befinner seg i landet, bes bilistene om å kjøre fornuftig, holde avstand i køen og ikke stresse på veien hjem fra påskeferie.

– Kjør pent og forsiktig. Unngå uvettige forbikjøringer, advarer Lindstad.