Akkurat som i fjor vil det henge lapper med julegaveønsker på Teie torv og ved Spar Tjøme. Ønskene er fra lokale barn og ungdom.

Anonymiserte julegaveønsker

Færder kommune og lokallagene i Røde Kors samarbeider om å oppfylle gaveønskene til barn og ungdom, som av forskjellige årsaker trenger å få ønskene sine oppfylte.

– Dette er for å gi en mulighet. Alle som ønsker kan gjøre så alle barn og ungdom har muligheten for å få en gave. Vi tviler ikke på at barna har det bra uten gaver eller har det godt til jul likevel, men på denne måten kan de altså få en pakke de ønsker seg også, fortalte Hilde Forsmo i Færder kommune til Øyene i fjor.

Julegaveønskene skrives på lapper som henges opp på juletrær på Teie torv og ved Spar i Tjøme sentrum i månedsskiftet november/desember.

LES OGSÅ: Tuva (16) fikk gullknappen, nå skal hun og gruppa danse seg til finalen

Det er foreldre og foresatte som leverer inn gaveønskene på vegne av sine barn. Alle ønskene er anonymiserte.

– Kommunen finner familiene, gjennom skoler, barnehager og andre hjelpetjenester, og vi innhenter informasjon via foreldrene, forklarer Forsmo.

Det er også mulig å melde inn gaveønsker gjennom en link på nettsiden til kommunen.

Giverglede

I fjor opplevde Røde Kors og Færder kommune en enorm giverglede blant innbyggerne. Alle ønskene som hang på trærne ble innfridd.

– Uten alle de gavmilde privatpersonene hadde vi ikke fått til dette, sa kultursjef i Færder kommune Hege Rui til Tønsbergs Blad i fjor.

Alle ønskene som leveres inn blir anonymisert, og når gavene leveres står det ikke hvem det er fra.

– Gavene leveres til foreldre eller foresatte med en blank til- og fra-lapp. De velger selv om de vil skrive «fra mamma og pappa», for eksempel. Det er ingen spor hvor pakken egentlig kommer fra, forklarte Rui.

Slik kan du gi en gave gjennom «Et annerledes juletre»:

– Hent en anonymisert lapp på et juletre på Teie torv eller ved Spar i Tjøme sentrum

– Kjøp inn ønsket gave

– Lever gaven til Servicesenteret på Borgheim, Tjøme bibliotek, Spar Tjøme eller Meny Teie innen 14. desember

Det er viktig at den grønne julegaveønske-lappen som plukkes ned fra treet følger med gaven når den leveres