Det blir både grått, regn og strålende sol denne helgen.

– Ja dere får litt av hvert, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad blidt.

Fredag er det tåke og lavt skydekke flere steder. Det blir liggende litt til.

– Jeg ser ikke for meg at det blir noe bedre, for å si det rett ut. Og i kveld kommer det regn, sier meteorologen.

Men lørdag titter solen fram, og temperaturene blir ordentlig gode.

– Alt fyker videre fra lørdag morgen. Det kan blåse litt og bli frisk bris, kanskje kuling, langs lysten, men mye klarvær og sol. Lørdag blir altså en fin høstdag og temperaturene kan komme opp mot 15 grader.

LES OGSÅ: Arbeidsledigheten er svært lav, men én ting er bekymringsfullt

– Siste, fine høstdag

Mjelstad oppfordrer alle til å nyte det gode været, og sier at det trolig er lenge til gradestokken viser 15 grader igjen.

– Jeg kan se for meg at dette er siste skrik, og siste skikkelig fine høstdag. Det fortsetter å være mildt fremover, men vi sliter med å finne 15 grader igjen utover i prognosene. Så det er bare å nyte, sier meteorologen.

Søndag skyer det til igjen og blir grått.

– Været fortsetter å være skiftende, og det kommer flere runder med lavtrykk sørfra. Det kommer til å variere fra dag til da, og på søndag er det sjanser for noen drypp, sier Mjelstad.

Det vil regne mest natt til mandag, før det igjen kommer sol.

– Mandag får vi på dagtid en reprise av lørdagen, uten at det blir like varmt. Temperaturene er milde og holder seg på rundt 12 grader.

Ingen minusgrader å frykte

Tirsdag kommer regnet tilbake.

– Det blir kanskje litt våtere tirsdag, og utover. Men det er veldig skiftende, og det som er gjennomgående er nok at det er mildt, sier meteorologen.

Og kuldegradene er heller ikke å se i nærmeste framtid.

– Med tanke på nattefrosten er den også vanskelig å finne. Jeg klarer ikke å se at det kommer minusgrader i neste uke heller, sier meteorologen.