IKEA tilbakekaller Elvarli stolpe som et forebyggende tiltak på grunn av fallrisiko, melder varehuset i en pressemelding.

– IKEA oppfordrer kunder som har kjøpt stolpen til å demontere den og ta den med tilbake til varehuset. Kunden vil få full tilbakebetaling av kjøpesummen, melder IKEA i pressemeldingen.

Stolpen er en del av det åpne oppbevaringssystemet Elvarli.

LES OGSÅ: Fått dette «IKEA-tilbudet»? Skygg unna!

Kan løsne

Årsaken til tilbakekallingen er en feilplassert mutter som gjør det vanskelig eller umulig å skape nok spenning til å feste stolpen mellom gulvet og taket.

– Risikoen er at hyllesystemet kan løsne og falle, advarer IKEA.

Varehuset opplyser at de ikke mottatt noen kundeklager eller rapporter om at folk har blitt skadet, og anser risikoen for ulykker som lav.

– Selv om risikoen anses å være lav, kan konsekvensene være alvorlige dersom ulykken først skulle være ute, og derfor tilbakekaller IKEA stolpene mot full refusjon som et forebyggende tiltak.

LES OGSÅ: Hemmelighetene hotellansatte ikke vil fortelle deg

Flere land

Stolpen blir tilbakekalt i følgende markeder: Italia, Nederland, Frankrike, Norge, Østerrike, Belgia, Spania, Portugal, Danmark, Sveits, Tsjekkia, Sverige, Romania, Tyrkia, Litauen, Slovakia, De spanske øyene, Hellas og Bulgaria.

Det skal være solgt cirka 3800 stolper før risikoen ble oppdaget.

– IKEA beklager eventuelle problemer dette medfører for kundene våre, skriver d ei pressemeldingen.