Et gavekort fra IKEA på 5000 kroner kan virke fristende. Det håper også de som har sendt ut epost om at du er plukket ut som en heldig vinner av et slikt gavekort.

Svindlere blir stadig mer kreative for å lokke oss til å svare på for eksempel SMSer, epost eller klikke på annonser og lenker på Facebook. Noen ganger blir du bedt om å oppgi informasjon slik at svindlerne kan lure deg for penger, andre ganger lastes det inn skadelig eller ikke ønskelig programvare på datamaskinen din.

Ofte er det enkelt å se at det dreier seg om svindel fordi teksten er skrevet på svært dårlig norsk. I eposten redaksjonen har mottatt fra «IKEA», er teksten skrevet på en nokså god norsk.

Les lenger ned i artikkelen for å se hva det ekte IKEA sier om slike svindelforsøk.

I eposten oppfordres man til å klikke på en lenke slik at man kan få dette gavekortet på 5000 kroner. Det eneste du må gjøre for å få «gavekortet» er å gi fra deg personlige opplysninger:

«* Vennligst merk: 49 kr vil bli belastet fra kontoen din for å forsikre at du bor i Norge for tiden ettersom dette tilbudet kun er tilgjengelig for innbyggere i Norge.»

FIKK DU MED DEG DENNE? Pornoroboter angriper Vestfold-byer (+)

IKEA har tidligere sendt ut en pressemelding om at selskapet misbrukes i svindelforsøk.

På egne nettsider skriver de dette:

«IKEA advarer mot svindelkampanjer

Det er oppdaget at IKEA misbrukes på SMS, i flere e-postkampanjer og Facebook-annonser. 

Disse har noe varierende ordlyd, men alle hevder at du kan delta i konkurranser der du kan vinne gavekort eller få kuponger av ulik verdi, eller de ligner på en ordrebekreftelse på bestilte varer fra IKEA.

Vi ønsker å advare mot dette. IKEA har aldri konkurranser av denne typen, og vi oppfordrer alle til ikke å klikke på Facebook-annonsene og heller ikke klikke på lenker i, åpne vedlegg i, eller respondere på denne typen SMS eller e-poster. E-postene bør slettes umiddelbart. 

Dette er falske konkurranser og ordrebekreftelser som IKEA ikke har noe med å gjøre. Du vil alltid finne informasjon om eventuelle konkurranser hos oss på IKEA.no.»