Du påstår at det er 70 år siden den største konflikten i Midtøsten startet, mellom Israel og Palestina. Hva viser historien om de mange voldelige konflikter og kriger i dette området?

LES OGSÅ: Norge må anerkjenne Palestina

Og jeg må spørre som jeg tidligere har gjort til skribenter med samme agenda som deg og dine støttespillere, uten å få svar: Hvilken dato ble denne «fantasistaten» opprettet av FNs sikkerhetsråd? I hvilken resolusjon? Hvor går grensene, hva er hovedstaden og hvem er befolkningen? Hva slags regjering styrer Palestina, og hvem er lederne? Hvilke historiske dokumenter og arkeologiske bevis for denne «staten» finnes? Jeg hadde forventet mer historisk kunnskap fra en internasjonal AUF-leder.

Nei det er konflikt mellom jøder og arabere som startet for mer enn 4.000 år siden, da landområdet som fikk navnet Israel ble lovet Abraham, Isak og Israels etterkommere, og ikke Abraham, Ismael og deres etterkommere – araberne. Alt av historiske dokumenter og arkeologiske funn beviser dette.

Israel har vært okkupert av vekslende verdensriker i årtusener, men bortsett fra en kort periode etter Bar Kokba-opprøret år 135 e.Kr., har det alltid bodd jøder i Jerusalem og spredd rundt omkring i landet. En folketelling 1864 viser 18.000 beboere i Jerusalem, litt over halvparten jøder, litt over 5.000 muslimer og resten kristne.

LES OGSÅ: Sigurd (44) fra Nøtterøy blir ny utenrikssjef i NRK

Svek jødene

Forslaget om todelingen ble fremmet i 1947, godtatt av jødene, men fullstendig forkastet av araberne. Dagens Jordan var da allerede fradelt mandatområdet, lovet jødene ifølge Balfourerklæringen 1917, men gitt araberne. Storbritannia kjøpte ved svik mot jødene fremtidig arabisk oljesamarbeid, noe europeiske nasjoner i mange hundre år i vekslende grad allerede hadde praktisert. Forfølgelse, tyveri, svik, løgn, alt ettersom det passet. Det nye i moderne tid er at jødene nå kan og vil forsvare seg og sine innbyggere.

Din beskrivelse av arabernes hverdag innenfor The Greenline i Judea og Samaria følger helt denne malen, men er ikke virkeligheten. Selvmordsbomber, kjøring inn i sivile jødiske folkemengder, knivangrep, terror og drap på fredelige jødiske beboere i sine hjem. Steinen som blir kastet er helt latterlig, og er godt planlagte masseangrep med steiner, slynger, bomber og brann. Israel behøver strategiske checkpoints for å luke vekk terroristene blant passerende til og fra.

Både jøder og arabere er underlagt samme lov og rett i områdene, bortsett fra A-områdene styrt av PA. Der praktiseres total arabisk apartheid mot jødene, som helt er nektet innreise i disse.

LES OGSÅ: Tønsberg-journalist hedret for flyktningreportasjer


Propagandaprodukt

Hvilken plass har de såkalte palestinerne i historien? De er et propagandaprodukt av egypteren Yasser Arafat etter det forsmedelige arabiske nederlaget i 1967-angrepskrigen mot Israel. Angriperne og terroristene fremstilles som ofrene som lider så urettferdig under det «brutale Israelske styret og den ulovlige okkupasjon av palestinske områder».

Gaza ble fraflyttet av jødene og overlatt til araberne etter løfte om varig fred. Hamas overtok styret i 2006. Faktum er at siden 2001 er mer enn 29.000 raketter avfyrt mot Israel fra arabiske terrororganisasjoner mot jødiske sivile, kvinner og barn. Noen dager flere dusin, og andre dager flere hundre. Det har også forekommet terrorangrep via tunneler inn mot jødiske bosteder. Hvilken latterlig okkupasjonspåstand.

LES OGSÅ: Ingen norske soldater til Persiabukta!

Alle disse områdene var del av Det osmanske riket frem til slutten av den første verdenskrig. Judea, Samaria og Galilea var tynt befolkede ørkenområder og mye myrlendt terreng med grobunn for malaria. Sionistene som vendte tilbake til forfedrenes land, kjøpte, betalte for og forvandlet under store menneskelige offer og lidelser gradvis landet til hva det er i dag. En oase og fullverdig demokrati for alle innbyggerne, midt i krig, uro og kaos. Da fulgte araberne etter fra nabolandene og bosatte seg her sammen med jødene.

Men de arabiske lederne vil ha alt, og ikke bare deler. Se på dagens kart, produsert av araberne fra Haifa i nord til Eilat i sør. Landet Israel er radert helt bort, noe som helt stemmer med islamsk tenkemåte. Jordan er allerede delingsresultatet og det nærmeste de venstrevridde og islamistene kommer et Palestina.