Åpen dag i det fri: – Lag din egen ekornmater

Snart kommer vinteren, en tid da ekornen kan trenge litt vennlighet.

DEL

– Om sommeren samler ekornet frø og nøtter som den graver ned i bakken på hemmelige gjemmesteder. Men det er ikke alltid den får tak i matlageret sitt når snø og is dekker marken om vinteren. Da kan vi hjelpe den med å legge ut frø og nøtter, sier Lene Berge. Hun er daglig leder for Besøkssenter våtmark Ilene i Tønsberg.

LES OGSÅ: Bente kunne nesten ikke tro sine egne øyne: – Det var et fantastisk syn

Ekornmater

Søndag inviterer hun og resten av senteret store og små til å bygge sin egen ekornmater, og på den måten bidra til å hjelpe ekorn gjennom vinteren.

– Denne dagen kan du lage din helt egen ekornmater. Den kan settes ut i hagen hjemme. Naturveileder Cecilie Notø holder utendørs miniforedrag om det spennende ekornet, sier hun.

Flere aktiviteter

Det er ikke bare bygging av materen som står på programmet denne søndagen. Hvis været tillater det blir det ringmerking av fugler, fugleguiding, våtmarkssandkasse, natursti og naturbibliotek.

Temadager på Ilene

22. september: Ekorndag, vi snekrer ekornmatere (gratis). Miniforedrag om ekorn.

29. september: Flaggermusdag, vi snekrer flaggermuskasser (gratis). Klokken 12.30: Foredrag om flaggermus ved ekspert Magne Flåten. Flaggermusleker.

13. oktober: Fuglematdag, vi lager fuglemat. Klokken 12.30: Foredrag om fuglene på fuglebrettet og vinterforing ved NOF avd. Vestfold.

Tønsberg Soppforening sjekker soppkurven din klokka 17 – 19 søndag søndag 22. september og søndag 29. september.

Senteret holder åpent alle søndager klokka 12–15 i perioden 18. august – 27. oktober. Alle aktiviteter er gratis. Salg av vafler, kaffe, te og saft.

Kilde: Besøksenter våtmark Ilene

Artikkeltags