Gå til sidens hovedinnhold

Ingrid Alexandra fyller 15

Artikkelen er over 2 år gammel

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 15 år mandag. Ungdomsskoleeleven representerer kongehuset stadig oftere og er dessuten i gang med konfirmasjonsundervisning.

21. januar har vært flaggdag i Norge siden prinsessen ble født på denne dagen i 2004.

Tenåringens bursdag skal feires privat, har kongehuset tidligere opplyst. Prinsessen har imidlertid blitt mer og mer å se offentlig etter hvert som hun har blitt eldre. Hun har representert kongehuset flere ganger det siste året.

I november døpte hun Norges nye avanserte forskningsskip med navn etter hennes far, Kronprins Haakon. Da britiske prins William og hertuginne Kate besøkte Oslo i februar i fjor, var det den unge prinsessen som viste det britiske hertugparet rundt i den nye skulpturparken ved Slottet i Oslo.

Les også

Kongereporter om flyttingen: – Marius og Juliane kommer til å stortrives i Tønsberg

 

I juni avduket hun, sammen med farmor dronning Sonja, fire nye skulpturer i den samme parken, som bærer navnet Ingrid Alexandras skulpturpark.

Ingrid Alexandra går på Oslo Internasjonale skole på Bekkestua i Bærum. På fritiden liker hun å gå på ski, og hun driver også med kickboksing, ifølge presentasjonen på Slottets nettside.

Sist uke ble det kjent at prinsessen skal konfirmeres i Slottskapellet 31. august. Hun følger konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet, mens konfirmasjonsgudstjenesten i Slottskapellet skal forrettes av Oslos biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien.

Les også

Hoff, for en parkering!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.