Det har jo vært mulig å planlegge morgenbad, hagefester, utflukter og alt som ellers har trengt en plan B

TIDLIG PÅ'N: Noe av det spesielle med årets varme sommer, er at det har vært mulig å planlegge morgenbad, skriver Finn Schjøll.

TIDLIG PÅ'N: Noe av det spesielle med årets varme sommer, er at det har vært mulig å planlegge morgenbad, skriver Finn Schjøll. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSommeren 2018 ser ut til å fortsette langt inn i høsten. Det har vært varmt nok for meg personlig, for å si det sånn. Litt ut av konseptet nordisk sommer. Det får gå for denne gangen. Jeg foretrekker normalen, den litt ustabile uforutsigbare, litt opp og ned med vær og temperatur. Den som gir mat på bordet og fôr til bølingen.

Jaja, nok om det, og tilbake til den stabile varmen. Det har jo vært mulig å planlegge morgenbad, hagefester, utflukter og alt som ellers har trengt en plan B. Det som er den store overraskelsen for mange er fruktavlingene. Alt har modnet, og solen gir smak. Trær finner alltid vann. Så saftigere og bedre frukt er det år siden jeg har smakt. Et eple dagen holder avstand til legen. To epler kan øke avstand til flere.

LES OGSÅ: Spørsmålet var om det i det hele tatt, noen gang, skulle vaskes. Vel, da var det bare en løsning: betale seg ut av det 

Jeg holder meg til pærer. De litt større enn gråpærer, er det Grev Moltke-pærer de heter? Uansett, de er en fest å plukke fra treet. Jeg prøver å overtale «hjemme-Knut» til å hermetisere i stor stil . Han vegrer seg. Så da er det fritt fram for alle som vil ha. Det er epler her også.

Plukk fint så treet ikke blir skadet. Førstemann til mølla er prinsippet. Det er ikke nok til alle, så bare kom. Å ikke høste frukten er en kilde til dårlig samvittighet. Samt at nedfallsfrukten tiltrekker seg rotter og mus. Det vil jeg jo ikke ha noe av. Derfor er det bra med litt hjelp fra lesere. Helst om dagen, så får vi sannsynligvis hilst også.

Ferien strekker seg jo langt for en pensjonist, så er fremdeles i Åsgårdstrand og en tur innom Nøtterøy i ny og ne. Det er en del som må vannes, det tar Finn Ferdinand seg av. Jeg  henter posten, samtidig som jeg gleder meg over god gartnerjobb.

LES OGSÅ: Det var bare en løsning. Mannen måtte ut. Nå! 

Sommeren har jo sløvet meg ned, og mye har vært en kraftanstrengelse. Varmen tar energi og gir i rikt monn. Selv er jeg litt lat, så det har vært godt å skylde på. Utsatt masse til imorgen som burde vært gjort i dag. Det er litt deilig å skyve på ting, endre rutiner. Fleksibel, heter det i jobbsammenheng.

Onsdag er det Åsgårdstrand. Her skal Kongeskipet komme med kronprins og kronprinsesse. Det skal ikke skyves på, det må jeg få med meg. Jeg ser Kongeskipet til daglig, det holder kai vis a vis oslohybelen. Nå er det kronprinsparet som er i fokus. De skal jo gå i min gate, Havnegata. Munchs hus får besøk.

Jeg leter desperat etter 17. mai-flaggene. Om jeg fant det, vil dere se eller ikke se. Uansett vil jeg være i hurramodus. Det er stas å bo i et kongerike. Fantastisk at det fungerer optimalt. Normalt vil moderne samfunn tenke republikk. Her er hele folket så å si «kjerringa mot strømmen». Kongehuset beviser gang på gang at de samler oss. Vi trenger det. Og så kan de representere  og gjør alt riktig hjemme og ute.

Det er en bragd. Det er klart jeg vil være med på morgenmottagelsen og kjenne på feststemningen .

Takk for i dag. Jeg må klargjøres.

Artikkeltags