– Det benyttes kjetting på renovasjonsbilene, og renovatørene er skodd med brodder. Likevel er det vanskelige arbeidsforhold.

Det skriver kommunikasjonssjef i Vesar, Kaia E. Ross Lind i en pressemelding.

– For at avfallsbeholderne skal bli tømt, er det viktig at beboere både måker og strør fra der søppelkassene står, til der søppelbilen stopper. Eventuelt kan man sette fram søppelkassene til kjørbar og strødd vei. Vi ber beboere om å løsne søppelkasser og lokk som har frosset fast, står det i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Stort sykefravær blant ansatte på sykehuset: – Noen må vente lenger på ambulanse

Utsatt til neste innsamling

Hun forklarer at det er enkelte steder som ikke har fått hentet avfall fordi det har vært glatt ved eiendommen. Da må beboerne vente til neste vanlige innsamling. Blir det ekstra avfall, kan dette settes ut ved siden av søppelkassen.

Henting av matavfall og papir er kansellert flere steder i Færder kommune denne uken. Dersom dette gjelder deg, vil papiravfallet heller hentes neste uke istedenfor plast. Henting av plastsøppel vil da utsettes til neste ordinære innsamling.

I Tønsberg kommune skal egentlig matavfall og plast hentes denne uken. For noen hentes også glass- og metallemballasje. Rutene for innsamling torsdager og fredager er kansellert. En onsdagsrute også. Hun forteller videre at henting av glass- og metallemballasje hentes ved neste innsamling.

LES OGSÅ: 42 trafikkulykker og -uhell siden 20. desember: – Nå har hver eneste av oss et ansvar