Onsdag 24. januar er det stor sjanse for at du møter på engasjert ungdom. Velger du å putte penger på innsamlingsbøssen de har med seg, vil pengene hjelpe sårbare barn i Colombia.

– Så godt som alle elevene ved skolen vil være med. Noen har skaffet seg jobb for å tjene penger til aksjonen, andre vil gå med bøsse. Vi regner med at det vil være over 250 elever som er ute med bøsser denne dagen i tillegg til dem som har skaffet seg egen jobb, sier Juni Hjermann, Vilja Antonsen og Nicolay Rowe, alle i aksjonskomiteen til årets innsamling som Greveskogen arrangerer.

Engasjerte elever

De håper at så mange som mulig får med seg at det samles inn penger denne dagen og at folk ønsker å gi.

Når de tre representantene fra aksjonskomiteen får spørsmål om hva pengene skal gå til, vises et tydelig engasjement:

– Aksjon Colombia samler inn penger til et barnehjem som heter Lúz Y Vida i Colombias hovedstad Bogóta. Her bor det barn med og uten funksjonshemninger. Målet er at de skal få bedre levekår. Derfor kjøpes det inn forskjellig utstyr og hjelpemidler til barna. I tillegg går det penger til et dagsenter for familier som har barn med ulike utviklingshemminger, sier Hjermann. Hun er årets aksjonsleder.

En aksjon som ble arrangert første gang i 2003.

Håper på rekord

Elevene forteller at de har satt seg et hårete mål for å klare å hjelpe flest mulig.

– I fjor samlet vi inn 307.000 kroner. Det håper vi klarer å slå i år og dermed få hjulpet så mange som mulig, sier Rowe.

Selv om selve innsamlingsdagen er 24. januar, har elevene allerede begynt.

LES OGSÅ: – Da hun holdt rundt meg for å takke, ville hun ikke slippe!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Tirsdag hadde skolen temadag om aksjonen og Colombia og onsdag var det Sør-Amerikansk tema da det ble arrangert kulturell lunsj. Alt overskuddet fra denne lunsjen tilfaller innsamlingsaksjonen.

– Aksjonen er todelt. Den ene delen er selve innsamlingen. Den andre delen er læring og kunnskap om Colombia og hva pengene går til, sier Antonsen.

LES OGSÅ: Talentelever ble veiledet av stjernepianist (+)

Har en bekymring

Til tross for stor optimisme, har innsamlingskomiteen en bekymring:

– Tidligere har mange trodd at vi ikke var fra Greveskogen. Derfor håper vi nå mange får med seg denne aksjonen. Ønsker man ikke å gi kontanter, kan man bruke Vipps til nummer 70974. Vi oppfordrer også alle elevene til å huske å ta med seg skolebeviset sitt denne dagen. Vi har også varslet politiet om innsamlingen, sier de.

LES OGSÅ: Nå blir bursdagshilsener på Facebook byttet ut med pengeinnsamling

For å motivere elevene ytterligere til å stå på ekstra, er aksjonen sponset med både pizza, bowling og to festivalpass til Vervenfestivalen i Horten.

– Dette er premier til dem som klarer å samle inn mest penger, sier de.