Landsutstilling for rasefjærfe i Tønsberg

Av

Lørdag og søndag stilles det ut høner

DEL

INNSENDT ARTIKKEL: Vestfold Hobbyfjærfeklubb fyller 40 år i år. Den er en av de eldste hobbyfjærfeklubbene i landet. I den forbindelse arrangerer klubben landsutstilling av rasefjærfe i messehall B i Tønsberg. Her er det på meldt 530 dyr fra hele landet.

Dyrene blir satt inn på torsdag og bedømt av fagdommere på fredag. Lørdag og søndag er det åpent for publikum.

Det viktigste er at hønene er ringmerket med riktig rasenummer og kjønn. Ofte merker vi med både høne- og hane-ring når hønene er unge, fordi vi ikke kan se om det er høne eller hane.

Det er viktig at hønene er rasetypiske. Gul Orpington, som jeg har, skal ha kjøttfargede ben og jevn gul farge over det hele.

Hønene må være rene og velstelte, derfor bader og føner jeg hønene en uke før utstillingen. Hakelappene og kam blir smurt inn med fuktighetskrem

Det blir mange ender på utstillingen også. En populær anderase er Moskus-and, fordi de spiser brunsnegler, men jeg har også Mignon-ender.

I år er det mange unge medlemmer som stiller ut sine rasehøner. 1/3 av hønene på utstillingen kommer fra unge medlemmer. Klubben er veldig glad for rekruttering av unge hønseeiere.

To onsdager i hver måned, har vi medlemsmøte i «Dommer-bua» på Jarlsberg travbane. Vi er en glad gjeng på ca. 70 medlemmer og ønsker nye medlemmer velkommen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags