Gå til sidens hovedinnhold

Slik lager du en god lekseplass

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er mange småtasser som gleder seg til skolen starter.

Når minstemann er skoleklar, oppstår det plutselig et nytt behov på barnerommet: En god lekseplass.

En bra leksekrok er både praktisk og motiverende. Her er fire tips til hvordan du kan skape en personlig og smart arbeidsplass for den som ser fram til å begynne i 1. klasse, skriver ifi.no.

1. Kreativt og praktisk med tavle

Et tips som aldri blir gammelt er å male en tavle på veggen, der det er lov til å tegne og skrive med kritt. Det er praktisk, og ungene elsker det! Du kan male en hel vegg eller bare deler av den, for eksempel over, eller rett ved siden av skrivebordet. I dag får du tavlemaling i alle regnbuens farger, så mulighetene er mange. Et tips er å kombinere tavle- og magnetmaling – da kan barna tegne og skrive som de vil, og du kan henge opp timeplan og andre viktige skriv rett på veggen.

Saken fortsetter under bildet.

 

2. Lærerik veggpynt

Med enkle grep kan du inspirere til læring rett på veggen! Å tapetsere en vegg krever ikke store innsatsen, og kan gjøres raskt og enkelt med dagens tapettyper. Det finnes mange kule tapeter med motiver som kan motivere, som verdenskart, alfabetet og matematiske formler. Det er bare å velge etter barnas interesse.

3. Personlig med folie

Det er fort gjort å gi skrivebordet nytt liv og et personlig preg. Med designfolie, som finnes i mange mønstre og farger, kan du gi den skoleklare en helt personlig arbeidsplass som gjør det morsomt å sette seg ned og gjøre lekser. Du får også folie med tavleoverflate, som for eksempel kan festes på skuffer og skap for å holde litt ekstra orden på skolesakene.

4. Orden med soner

Lag en skikkelig sone der arbeidsplassen skal være. Det er ikke så mye som skal til, litt maling i en annen farge er kanskje alt du trenger for å lage et skille mellom leksekroken og resten av soverommet. Et ekstra tips er å bruke en robust veggmaling som tåler en trøkk og som kan vaskes.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.