Inviterer til søppeldugnad: – Vi er nødt til å rydde opp etter oss

RYDD OPP: Eline Byre i DNT ung Vestfold syns det er flott at naturen blir brukt, men vil at alle skal da sin del av jobben med å rydde opp etter oss.

RYDD OPP: Eline Byre i DNT ung Vestfold syns det er flott at naturen blir brukt, men vil at alle skal da sin del av jobben med å rydde opp etter oss. Foto:

Ungdomsgruppene i Den Norske Turistforening (DNT) maner til søppelrydding – og frister med premier.

DEL

– Det har vært så mye negativ omtale i mediene rundt forsøpling av nærområder etter økt bruk i korona-tider. Det er flott at folk er mer på tur, men Eline Byre i DNT ung Vestfold. Nå vil vi vise at ungdom tar ansvar og gjør naturen enda triveligere å være i, sier Eline Byre i DNT ung Vestfold i en pressemelding.

Fem lokale DNT ung-grupper i Vestfold samarbeider om konkurransen, og det trekkes premier hver uke. For å delta tar du med en vanlig plastpose med på tur og plukker søppel i den underveis.

– Vi utfordrer deltakerne til å ta artige og kreative bilder av seg selv eller noen i turfølget med søppelposen, og post bildet på Instagram. Du må merke bildet med #viryddervestfold og tagge @dntungvestfold for å være med i trekningen. I slutten av mai kårer vi det stiligste bildet og da blir premien med en tipp topp hengekøye, opplyser Eline.

Mer enn 10 store søppelsekker har blitt plukka og kastet allerede før kampanjen er i gang – og mer vil det bli!

– Etter plukking oppfordrer vi folk til å ta med søpla hjem, og/eller bli kvitt den på lovlig og fornuftig vis, sier Eline.

Artikkeltags