Gå til sidens hovedinnhold

Her gikk det helt galt for Apple. Nå forklarer de hva som skjedde.

Artikkelen er over 3 år gammel

Apple forklarer hva som gikk galt da iPhone X ikke kjente igjen ansiktet til Craig Federighi. – Mobilen fungerte egentlig som den skulle, forklarer Apple.

(Sandefjords Blad)

Tirsdag kveld norsk tid avduket Apple den nye mobilen iPhone X. Dette er en telefon ulik dagens iPhone-modeller, og skal låses opp ved hjelp av ansiktsgjenkjenning.

Med da Apples sjef for programvareutvikling, Craig Federighi, skulle demonstere teknologien bak FaceID gikk det helt galt:

FaceID funket ikke som det skulle, og Federighi ble isteden bedt om å taste inn koden sin. Ikke det heldigste øyeblikket for et selskap som forsøker å overbevise et koppel av skeptikere om at det er bedre å åpne mobilen med ansiktet enn med fingeren.

En rekke medier rapporterte at teknologien feilet. Det stemmer derimot ikke helt, om vi skal tro Apple selv.

I en uttalelse til Yahoo forklarer selskapet at en rekke forskjellige mennesker hadde tatt i mobilen i forkant av presentasjonen, og at mobilen hadde forsøkt å gjenkjenne ansiktene til alle disse menneskene – uten å lykkes.

Etter mange nok feilede forsøk er iPhone designet til kreve at brukeren taster inn koden. iPhone X var allerede i denne modusen da Federighi skulle bruke den, sier en talsperson for Apple.

Federighi bytter raskt til en backup-telefon, og siden funket teknologien som den skulle under demonstrasjonen.

Skaden var allerede skjedd, og brukes flittig av personer og medier som er skeptiske til funksjonaliteten.

Kommentarer til denne saken