Tønsbergs største sønn fortjener selvfølgelig et eget museum. Mannen er kjent langt utover landegrensene, han ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden og fikk både kommandørkorset og storkorset. Han har bidratt til at Norge ble et rikt land, en stor sjøfartsnasjon og skapte flere tusen arbeidsplasser. Riktig nok har Sandefjord sitt hvalfangstmuseum, men Svend Foyn har ikke bare granatharpunen og hvalfangst på sin merittliste, hans betydning for selfangsten og det lokale handels- og næringsliv er også imponerende.

Foyns bidrag til Tønsberg gjennom økonomiske støtte til boliger for arbeidsfolk, til bebyggelse av menighetshus og kristen misjon bør heller ikke gå upåaktet hen. Museet bør være en avdeling av museet i Tønsberg, dersom det er mulig å bygge på en ekstra fløy nordover.

I år er det 125 år siden Svend Foyn døde, og 175 år siden han begynte med selfangst, så 2021 er et fint år å begynne planleggingen av et Svend Foyn-museum. Jeg tar det som en selvfølge at Tønsbergs befolkning er interessert i å gi Svend Foyns ettermæle noe tilbake av de verdiene han skapte og ga til byen vår. Fem millioner kroner bør være det første målet.