Jeg føler deg.

Vi alle vet at veganere bare spiser gress. Så klart vet vi det. Hva annet skulle de spise liksom? Hadde tatt seg ut om de spiste pasta, eller hva med spagetti bolognese. Fy søren, det går ikke an. Og hva er greia med vegansk pølse og burger? Kan de ikke bare ta med gresset og bønnene sine ut i skogen og grille det? Hvorfor skal vi liksom dele alt tilbehøret, som faktisk er naturlig plantebasert, med dem? Det er nørd da.

Og hvorfor må de alltid si de er veganere? Vi bryr oss jo ikke. Vi bare sier til dem hele tiden at vi elsker kjøtt, men det er helt annerledes. Det er liksom naturlig å snakke om sin forkjærlighet for kjøtt med engang noen drar opp no’ vegansk. Det skjønner vi alle, vi trenger liksom ikke diskutere det.

Skriv for klima

Denne teksten er et av bidragene i Tønsbergs Blads skrivekonkurranse for ungdom under 26 år. Tema er klima og miljø.

Les flere av konkurransebidragene her.

Så skal de være så klimavennlig. Begynner å gnåle om å kutte oljen og sånn. Hva skal vi ellers leve av? Skal vi gå rett tilbake til steinalderen liksom – er det de vil? Bo i huler og spise bær. Ja, det hadde de nok likt. Hvis ikke de gjorde det ulovlig å skyte dyr da. Det hadde de nok. Så hadde vi sitti der da, i hver vår hule og sulta i hjel. Det er vår fremtid liksom.

Selvfølgelig vet de jo alt også. Har lest no’ forskningsartikler vettu. Da kan de alt. Forskningsartikler kan man jo stole på, selv om det er innlysende i alle grafer at global oppvarming bare er naturlig greie. Prøver å lære oss, som om ikke vil har levd et liv før. Som om ikke vi har lest no’ forskningsartikler. Patetisk.

Da prøver de å redde verden da. Gjennom leserbrev i Tønsbergs Blad og greier. Leserbrev i Aftenposten også vettu, men det ekke no’ hemmelighet at det bare er klimavennlig, feministiske, «bruker bare kjønnsnøytrale ord» og anti-rasister som leser det. Noe skal vel de også ha å lese.

Det er bare å trøkke i seg de siste kjøttstykkene vi har nå, folkens. For snart blir vi huleboere og veganere hele gjengen.

Hilsen sarkastisks kommentarfeltleser