Jahn Teigen inn i Rockheims æreshall – for andre gang!

FOR ANDRE GANG: Jahn Teigen er innlemmet i Rockheim Hall of Fame – for andre gang!

FOR ANDRE GANG: Jahn Teigen er innlemmet i Rockheim Hall of Fame – for andre gang! Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tre legendariske grupper på hvert sitt vis er nå klare for å innlemmes i Rockheim Hall of Fame: Popol Ace, Raga Rockers og Dizzie Tunes er årets utvalgte.

DEL

Dermed er Jahn Teigen klar for sin andre innlemmelse: Han kom allerede i 2012 på plass i æreshallen som soloartist, mens det denne gangen er som medlem av Popol Ace at han hedres.

Det er deres egne musikerkolleger og andre i bransjen som har stemt dem frem blant de totalt ni nominerte til 2017-innlemmelsen.

– Dette viser bredden i norsk rock. Fra humor til garasjerock, sier prosjektleder Terje Nilsen i Rockheim til NRK.

Dizzie Tunes, Raga Rockers og Popol Ace danker dermed ut navn som Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Kari Bremnes, Sissel Kyrkjebø og Tommy Tee – og herregruppen gjør også lite for å rette opp den skjeve kjønnsfordelingen i æreshallen.

Popol Ace, her med Jahn Teigen til høyre.

Popol Ace, her med Jahn Teigen til høyre. Foto:

Det karakteriserte Anne Grete Preus slik da hun ble innlemmet i 2013:

– Popmusikken er preget av mye menn, det har vært en gutteting, og det speiler vel presist hvordan det er.

Romslig

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister og grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge, kan innlemmes i Hall of Fame.

De første fem – Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke & Valentinerne, a-ha og Alf Prøysen – tok plass i 2011. Siden har et bredt knippe norske musikklegender fulgt etter.

I 2012 kom DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal på plass, i 2013 fulgte Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus, i 2014 Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde, mens Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus fulgte i 2015. I fjor tok Svein Finjarn, Karin Krog og Motorpsycho plass.

Ny programleder for Rockheim-seremonien ble også presentert i Oslo fredag. Det blir Thomas Felberg.

Fakta / gruppenePopol Ace

Popol Ace var et progressivt band dannet i 1972 med Jahn Teigen som profilert frontmann, og i starten kjent som Popol Vuh. Ifølge Rockheim «ledende innen en musikkform hvor uventede akkordprogresjoner og synkoperte aksenter ble kombinert med melodiøse partier». Sto på spranget til utenlandsk karriere – men strandet, og ble oppløst i 1978. Har gjort sporadiske comeback.

Raga Rockers

Rockerne med Michael Krohn i spissen har virket siden 1982, og innledet da gullalderen i norsk rock. Krohn er i følge Rockheim en foregangsmann som låtskriver med sine stilsikre, rammende beskrivelser av det moderne mennesket, kombinert med sterk meloditeft som matchet tekstene. Opplever nå en ny gullalder – i kjølvannet av at et samlet Musikk-Norge hyllet bandet gjennom utgivelsen «Sannhet på boks».

Dizzie Tunes

Showgruppe dannet i 1959, platedebuterte i 1963, og holdt det gående i over 40 år uten en eneste utskifting av gruppemedlemmene. Ifølge Rockheim eksemplifiserer Dizzie Tunes klarere enn noe annet ensemble den musikalske showgruppens betydning i norsk underholdning og revy – i tradisjon fra The Monn Keys via Tramteatret, Ballade og Gitarkameratene til Ylvis og Cheezy Keys. Kjent for klippefast musikalitet blandet med en «sunn porsjon folkelighet», og samarbeider med blant andre Wenche Myhre, Benny Borg, Grethe Kausland og Vidar Sandbeck. (©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags