Hvis amerikanerne kunne ha valgt en president helt fritt og på tvers av partigrensene, er det nok en stor sjanse for at valget hadde falt på Dolly Parton. Flere ganger har hun blitt kåret til landets/statenes mest populære person.

En av grunnene til det er blant annet at hun har skrevet sangen «Coat of many colors» (1971), som handler om hennes oppvekst i fattige kår, der moren sydde klærne hennes av filler og tøy som ble til overs. En gang ble dette til en lappejakke med mange farger og vanskelige sømmer som hun ble mobbet for på skolen, men som hun selv var svært stolt av på grunn av arbeidet og kjærligheten moren la ned i arbeidet samtidig som hun fortalte den unge Dolly historien om Josef og hans mangefargede jakke.

Dette er stadig en av Dolly Partons kjæreste eiendeler og minner, og trolig en av drivkreftene bak hennes låter, suksess og popularitet i Amerika og ellers i verden. Husk det, skoleelever med slitte sekker, arvede klær og utstyr. Bær det som en skinnende rustning, mobberne tar alltid feil og dere gjør også en innsats for miljøet og framtiden.

Lykke til med skoleåret for alle!