Januar 2021. Stå opp. Dusje eller bare gre håret? Skal jeg i noen møter i dag? Ingen hvor jeg trenger å ha på kamera … Kanskje dusje allikevel. Ja. Ja dusje. Føne håret? Skal være observatør i et par møter. Men jeg føner håret da. Ut. Hogge opp en vedkubbe til opptenningsved. Tenker på at peisfyringa med alt hjemmekontoret har ført til like dårlig luftkvalitet som om de samme folkene hadde kjørt bil. Sukk. Tenner i peisen. Ah godt og varmt. En kopp te. Tenner et stearinlys.

Bytter plass på frokost og laptop. Framme på kontoret. Opp med skjermen. Lese epost. Inn i et møte. Plutselig mange fjes. Og borte igjen. En presentasjon. Teknologien samarbeider. Har gjort det mange ganger nå. Noen spørsmål. Noen svar. En gammel hånd i været. Møtet slutt. Svare på noen e-poster. Skrive litt. Lese litt. Hente et par tøfler. Går fort forbi skjermen til han som er min kollega fra 8 til 16 og som jeg er gift med fra 16 til 8. Ble jeg med i det møtet nå? Hadde i alle fall på bukse denne gangen. Fju. Liste meg tilbake. Prøver å ikke se fårete ut selv om jeg vet at de ser meg.

På plass igjen på kontoret. En kopp te. Skrive ferdig den saken. Legge en pinne på peisen. Lese epost. Lunsj med han kollegaen. Oi, kremt kremt. Hadde ikke sagt noe høyt siden klokka åtte. Mer te. Kollegaen tar en kjeks med geitost. G35. Klassiker. Han drikker kaffe. Det lukter godt. Han går tilbake til kontoret sitt igjen. Jeg lar radioen stå på litt. Selskapssyk.

Bort med lunsjen. Fram med laptopen. Tilbake på kontoret. Kort vei! Gjør meg klar til nytt møte. Tar på den pene jakka tilfelle noen spør meg om noe. Presentasjon. Diskusjon. Pause. Jeg ser på fuglene. Rødstrupa har kommet i dag. Sikkert fordi jeg la tropisk fruktmiks på fuglebrettet. Din snobbete fugl. Ler litt av meg selv fordi jeg sa det høyt. Møtet starter igjen. Forter meg litt tilbake til plassen min. Jobber litt i det excel-arket mens de diskuterer i møtet. Noterer det jeg trengte å notere fra møtet. Lagrer.

Ferdig på jobb. Logger av. Klapper igjen laptopen. Snur meg rundt og lener laptopen opp mot veggen i hjørnet. Hjemme igjen. Hadde ikke trengt å ta på den jakka.