Gå til sidens hovedinnhold

Jarlsøsaken: Hvem er reguleringsmyndighet på Jarlsø - kommunen eller eiendomsselskapet?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I tilknytning til reguleringssaken på Jarlsø Nord tyder mye på at eiendomsselskapet argumenterer med at de uansett vil kaste Jarlsø Marina på dør, og at politikerne dermed ikke har annet valg enn å danse etter eiendomsselskapets pipe og omregulere til boligblokker.

Men det er å snu virkeligheten på hodet.

Jarlsø Marina som sådan har egentlig lite med reguleringsspørsmålet å gjøre. Regulerings- og kommuneplaner er langsiktige planer hvor kommunen fastslår hvilke reguleringsformål som tjener samfunnet best på de enkelte arealer.

Hvis kommunen mener at det beste for lokalsamfunnet og regionen er at arealet der marinaen driver i dag fortsatt skal være et næringsareal, må kommunen avvise omregulering til boligblokker. Nåværende eier må da velge om de vil beholde marinavirksomheten, leie ut til andre virksomheter, selge eiendommen, eller søke om å rive verkstedshallene og bygge andre næringsbygg.

Eiendomsselskapet kan f. eks. ikke velge å rive og la tomten ligge brakk «til kommunen sikkert gir seg». For hvis de sender inn en rivesøknad kan kommunen iht. plan- og bygningsloven § 31-5, 3. ledd avslå riving inntil det foreligger igangsettingstillatelse for nytt næringsbygg.

Bare hvis politikerne mener at boligblokker tjener samfunnet best akkurat der, bør de gå med på omreguleringen!

Kommentarer til denne saken