Gå til sidens hovedinnhold

Jarlsøsaken: Selvfølgelig har de blitt lurt!

Artikkelen er over 1 år gammel

I Jarlsø-saken føler politikerne at de har blitt lurt. Selvfølgelig har de det!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

To velkjente utbyggertriks for å lure politikere er:

1. Fremstille det som skal rives som noe verdiløst, evt. skjule hvilke verdier som fjernes.

2. Sukre pillen ved å love gull og grønne skoger.

I planinitiativet sitt har KB Arkitekter AS listet opp ni interesser/forhold som de mener skal vurderes i forbindelse med planforslaget: Trafikk, parkering, infrastruktur, sosial infrastruktur, grunnforurensing, klima, friluftsliv, kulturverdier, samt barns og unges interesser.

LES OGSÅ: Jarlsø Marina: En klok beslutning?

Nedleggelse og riving av en sunn og veldrevet bedrift med 12 kvalifiserte ansatte, en topp moderne bygningsmasse, dokk og krananlegg, en ettertraktet ressurs for kommunen og distriktet som helhet har de derimot ikke funnet verdig å ta med på listen.

Er ikke dette å lure politikerne?

LES OGSÅ: Vil ha vekk luksusbåtene herfra: – En klok beslutning

Feilinformert

Opplysningene om at området ikke er tilgjengelig for allmennheten, og at det inneholder båtbutikk, er dessuten feilaktige.

Pillen er sukret med aktivitetsområde for allmennheten med bading og lek, lang kanal med to broer. Et anlegg med store bygge- og driftskostnader, og på kommunens budsjett selvfølgelig – hvilken privat virksomhet vil ønske å påta seg dette?

LES OGSÅ: Sandstranden er vasket vekk: – Må vurdere om vi skal fylle på sand

Bare plasseringen mot nord, mellom båthavn, næringsbygg og boliger, og trafikkfarlig skilt fra den flotte badestranden på vestsiden, forteller hvor kunstig denne sukringen av pillen egentlig er. Kommunen har jo mer enn nok med å vedlikeholde og utvikle den allerede etablerte badestranden, som for øvrig har en langt hyggeligere og mer usjenert beliggenhet.

Hele prosjektet er sterkt i strid med vedtatt kommuneplan 2018-2030, som forutsetter kombinasjon av bebyggelse og anleggsformål, ikke boliger, her. Et prosjekt som forutsetter å erstatte denne maritime virksomheten med boliger kan tidligst behandles i forbindelse med neste revisjon av kommuneplanen.

Kommentarer til denne saken