Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er ikke «gammel» bare godt voksen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er liksom noe med det å bli «eldre» eller gammel, som de fleste sier for å sette oss godt voksne i bås. Vi syns ikke det er så greit, det er lite flatterende for oss som stadig oppnår høyere alder takket være moderne medisin og generell god fysisk aktivitet.

«En eldre mann på 60 år» sto det i en avis her forleden. Han hadde kjørt feil. Hvem har vell ikke gjort det fra tid til annen uten at det har medført sitat i avisa. Folk i sekstiåra er jo helt oppegående og slett ikke gamle selv om de snart kan smykke seg som pensjonister. Pensjonister finnes i mange aldersgrupper og betegner seg på fint å være kondisjonerte! Har man passert 70 år så er man gammel altså, men er det så hyggelig å høre tror du? Hvor har det blitt av respekten for oss godt voksne nå da. «Gått ut av tida» sier noen om 70 års alder for lengst er passert!

Heldigvis er det da noen som fryder seg over at farfar eller mormor, bestefar og bestemor kommer på besøk! Det gjør godt for et voksent hjerte å høre de små si nå om dagen: Å, jeg savner en kos av deg bestefar!

På dager som det føler vi oss ikke som eldre eller godt voksne, vi føler at det i hvert fall er noen som synes vi er verdifulle på et enkelt og rørende vis. Det vekker gode følelser det!

Vi har levd et langt liv og opplevd utrolige ting, vi har vært med på utforme fremtiden underveis og alt dette betyr mye for oss. Mange av oss henger fremdeles med og har grepet på teknologi, sosiale mediene og smarttelefoner.

80 års-dager er som 60 års-dager var før en gang i tiden, tenke seg til! Kjører bil, stå på slalåmski og er med på quiz-gruppe og golf, da er man ikke gammel altså! «Godt voksen», fremdeles viril og med på det meste sammen med den yngre garde! Livet er omskiftelig på mange vis alt ettersom hvilke muligheter den enkelte har fått med seg. Lykken er å være frisk i voksen alder, ha familie, barn og barnebarn samtidig som man blir satt pris på! En bør tenke litt på at tidens tann tærer og vi rykker alle nærmere endestasjonen. Vi skal gjennom dette alle sammen så ta vare på de godt voksne, lytt og lær og sett pris på de du synes er eldre, gamle eller rett og slett «godt voksne»! Snart kommer det kanskje et barn eller barnebarn eller oldebarn som er glad i pappa, bestefar eller oldefar bare fordi de ikke bryr seg om alder og sånn, de er bare glade i. Og ønsker seg en klem!

Om det er godt å bli «voksen», tja, det har avgjort sine lyse sider!

Kommentarer til denne saken