Gå til sidens hovedinnhold

Jeg er opprørt og hoderystende

Jeg er helt enig i det det som rådsmedlemmene i råd for personer med funksjonsnedsettelse og eldrerådet går ut med i TB i dag 14. september.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er rystet over at de nå midt i en valgperiode skal endre sammensettingen i rådene.

Vi politikere er valgt for å ivareta folkets interesser til det beste. Og ikke minst til å tilrettelegge for de som "trenger det mest". Her har altså "de med makta" - Ap, Sp, KrF og MDG stemt for å redusere eldrerådet og råd for personer med funksjonsnedsettelse fra 11 til 7 personer. Og det midt i en valgperiode!! Og uten at rådene er enige.

Dette er etter mitt skjønn et sterkt brudd på vårt demokrati. Og nærmest et overgrep på mennesker som virkelig trenger å bli hørt og som trenger hjelp i en ellers vanskelig hverdag. Disse menneskene burde absolutt ha en meget sterk stemme og påvirkning inn til vedtak som fattes i utvalg og kommunestyret. Og ikke minst - de trenger å være bredt sammensatt. Dette er ikke bare "en gruppe" mennesker. Dette er grupper i vårt samfunn som består av enkeltmennesker som alle har forskjellige behov og meninger og som trenger bredde i rådene, slik at det de kan gi råd om det som blir best for "folk flest" og for hver enkelt person som har sinspesielle behov.

Men du skal vite, dette er ikke noe nytt. Makta rår. Og vi i opposisjonen ser ofte at det vi kjemper for blir nedstemt av Ap, Sp, KrF og MDG med 25 for og vi i opposisjonen 24 mot. Vi "taper" ofte 25/24 - men det er slik demokratiet virker. Flertallet bestemmer. Det er vi jo klar over, men synes det er ekstra ille når det nettopp går ut over mennesker i vår kommune som har en ekstra vanskelig hverdag. Mennesker med funksjonsnedsettelse og eldre skal bli hørt! Vi har sett det før for eksempel når det gjelder privat omsorg og når det gjelder støtte kontakt.

Jeg hadde aldri kunnet tenke meg at en slik sak kunne komme opp og vedtak fattes midt i en valgperiode. At dette kunne blitt diskutert ved nytt valg om 2 år - helt greit - men å kjøre over rådene nå er etter min mening - helt uakseptabelt.

Vi trenger et bredt utvalg i både eldrerådet og råd for personer med funksjonsnedsettelse. På tide å få disse råden fram og gi dem den posisjon de virkelig fortjener.

Kommentarer til denne saken