Men hva har vi oppnådd? Etter fjorårets lønnsoppgjør er det tydelig å se at fagbevegelsen mer enn noen gang er altfor tett knytta til Ap. Åssen ser vi det? En LO-leder som er mest opptatt av å danse med statsminister Støre, en leder i Fagforbundet som er mest som en gallionsfigur å regne og en leder i Fellesforbundet som sa han angra på at han ikke slo i bordet over høye kraftpriser som har tvinga småbedrifter og vårs vanlige dødelige i kne, og ingen av dem, jeg gjentar: ingen av dem har slått i bordet så sjampisglassa har hoppa mot høye matpriser, høye drivstoffpriser og høye kraftpriser.

LES OGSÅ: Hvorfor nevnte du ikke pensjonistene, Mette Nord?

Dette er de lederne vi betaler lønna til, ei lønn som er flere ganger høyere enn vi vanlige dødelige kan drømme om. De er arbeiderbevegelsens baroner og baronesser. Nå er det snart et mellomoppgjør, og som et mantra fra alle foregående år lyder det at det er de lavtløntes tur nå. De sa det for eksempel i fjor, men det alle medlemmer så var at det blei lønnsnedslag istedenfor lønnsøkning.

Hva er det som tilsier at det skal bli noe bedre i år? Hvis etterslepet skal tas igjen blir det fullt sirkus, og det tør ikke arbeiderbaronene og -baronessene – Ap styrer jo.

LES OGSÅ: Tok til gatene for pensjonen sin: – Utrolig skuffende

Fortsett festen alene!

Toppen av «kransekaka» er at Fagforbundet med sitt slagord om omsorg, samhold og solidaritet krever til og med nesten dobling av kontingenten for sine pensjonistmedlemmer for å dekke opp redusert kontingent for sine yrkesaktive medlemmer. Fagforbundet er søkkrikt, med 1,6 milliarder på bok, et konfliktfond på 700 millioner, fondsmidler på 600 millioner og en betydelig boligmasse. Forbundet ligger ikke på sotteseng.

LES OGSÅ: Fagforbundet reduserer kostnader: Begynner nederst på gølvet og slutter nederst på gølvet!

Jeg gidder ikke lenger sponse Fagforbundet fra en lav pensjon og et langt arbeidsliv med tusener på tusener i innbetalt kontingent. Arbeiderbevegelsens baroner og baronesser kan fortsette festen uten meg!