Gå til sidens hovedinnhold

Jeg håper rådmannen snur og heller forsøker å finne enda bedre løsninger for denne utsatte gruppen

Kjære rådmann. Jeg har vært stolt av Tønsberg kommune som har behandlet sine romgjester humant. Det har vist at det finnes empati og forståelse for at noen er mer uheldige enn andre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I vår menneskelighet har vi unt dem hjelp. Det finnes lite litteratur om romfolk, og lite innsikt og forståelse for deres historie og situasjon.

De fleste synes å danne seg meninger ut fra vurderinger om fasade, tekkelighet og selvgodhet. Jeg liker svært dårlig at Tønsberg kommune nå vurderer å trekke grunnlaget vekk fra under føttene til romgruppen som har funnet tilhold i Tønsberg.

Les også

Rådmannen ønsker å stenge romleiren på Trettepletten: – Vi er svært bekymret

I Røde Kors-kretser går løsningene som har vært i kraft inntil nå som «Tønsberg-modellen». Vi husker med skrekk Brennpunkt-dokumentaren som fokuserte særlig på romgruppen i Bergen, der de var organiserte som en kriminell bande.

I Tønsberg derimot har særlig Røde Kors vært aktive og i samarbeid med politiet sørget blant annet for at å forsøke seg med kriminalitet, fører til utvisning fra landet. Jeg håper rådmannen snur og heller forsøker å finne enda bedre løsninger for denne utsatte gruppen. Det har vi råd til i et av verdens rikeste land. Det vil øke respekten for kommunen, dens politikere og administrasjon.

Les også

Gheorghe og de andre beboerne i romleiren fortviler: – Vi kan ikke reise hjem

Jeg ser fram til en smilende, gavmild rådmann avbildet i Tønsbergs Blad på Trettepletten sammen med våre medmennesker i romgruppen.

Les også

Frp-Bent er klar i sin mening: – De har fått muligheten i sju år, det er fair å legge ned nå

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.