Gå til sidens hovedinnhold

Jeg har lyst til å si en ting til NRK: Jeg har da for pokker aldri eid en badekåpe fra Lexington!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en snål sommer. Folksom ikke er vant til hjemmekontor, har måttet ha det – og folk som ikke liker å være sammen, har måttet være det. Det er bare å vente på langtidseffektene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Andre – som oss – har hatt det befriende deilig. Og jeg har fått flotte pelargonier og tomatplanter. Vi har jobbet hjemme i 30 år, og på den tiden har vi fått to sønner som synes hjemmekontor er nydelig. Yngstemann er mest begeistret. Eldstemann er nettopp ferdig med kulturstudier og lengter etter fart på kulturhusene, men har funnet noen Salige syndere fra Horten og basser i vei der. Under ordnede forhold og med regulert publikum.

For min del kunne det ha regnet mer. Jeg har murt meg inne mens mannen min lager musikk, og vi har gjort det med god samvittighet. For forfattere har det vært verken foredrag eller bokbad, men innimellom kortreist handling har det blitt mye skriving. Jeg kommer sterkt tilbake med flere bøker under kjolen og krysserfingre for bokbransjen.

Les også

Det går så det suser for Heidi og Ole Bjørnar – nå utvider de kafeen: – Regnet ikke med at det skulle gå såpass bra

Men under en krise tillater kommunen et båtrace i sentrum, der ingen ser ut til å ha noe ansvar. Å tro at folk ikke vil stimle sammen for å se en sjeik fra gangbroen,er grenseløst naivt og tegn på handlingslammelse. Vi trenger ikke mer smitte nå. Miljøpartiene burde også ha sagt noe om miljøeffekten, men der har vi forlengst mistet troen.

For jeg er forsiktig. Jeg spriter og bruker hansker, og unngår ansamlinger på matbutikken, der godt voksne par ofte står i tett samtale. Det er underlig, for det er den delen av befolkningen vi vil verne, men de vet nok mer enn meg. Jeg har stått i kø bare få ganger, ved Vinmonopolet. Mange hadde topp på handlevognen, for noe skal man jo fylle tiden med.

Les også

Nå kommer suksessen til Tønsberg: –Vi gleder oss veldig til å vise hva vi kan tilby

Folk fyller tiden med annet også. De klipper gresset på skift, sånn at det alltid er en liflig klippelyd i nærheten. Jeg tror noen har inngått en avtale. Noen snekrer til langt på kveld, både lovlig og ulovlig, men sånt begynner vi å bli vant til her på rivieraen. Vi krysser fingre for at kommunene får muskler etter hvert. Et hus vi vet om har vært utleiehus for badegjester, og sånt er gull for en forfatter på jakt etter karakterer. For feriegjester er høyrøstet. Og feriegjester er bortskjemte tenåringsjenter, misfornøyde femåringer, ektepar i lett uenighet, høyrøstede nordlendinger, partydamer fra et fylke i øst, fluefiskere som øver på tørrmark (svusj, svusj, svusj ...) og minst tre ulike hunderaser med hver sin distinkte bjeffing. Takk for inspirasjon så langt.

Meteorologene og været har gitt meg mosjon. Jeg har løpt inn med hageputer når det har kommet farevarsler om styrtregn (tak over terrassen, check!), og skyndet meg ut igjen når det ikke har holdt stikk. Men jeg skjønner litt mer når en meteorolog sier i TB: «Magefølelsen sier meg at ...» Fingeren i været bør også funke. Jeg tror jeg skal bli værvarsler i mitt neste liv.

Les også

Tone frykter en ny dyretragedie: – Flere sto på brygga og gispet!

Det har regnet litt i sommer, som da NRKs sommer bil passerte området vårt. Det var nok så regnfullt at de ikke så hva de passerte, for de unngikk all historien vår og veltet seg i personlige anekdoter. Er det sånn man kvalifiserer til programleder for tiden? Vi måtte godta musikk laget av eks-kjærester fra vestlandet - i stedet for vår mangfoldige vestfoldmusikk, at kjentmannen på Tjøme var fra Telemark, at vi alle er rikinger («det bor vanlige folk her også» Hjelp!) og at damene i Åsgårdstrand ble latterliggjort fordi de snakket så «fint». Men jeg har lyst til å si en ting til NRK – indignert og på vegne av meg selv: Jeg har da for pokker aldri eid en badekåpe fra Lexington!

Kommentarer til denne saken