Gå til sidens hovedinnhold

Jeg og mine meninger, men hva hjelper det?

Tvunget lønnsnemnd, et svik mot læring og trygghet i vårt samfunn!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er langt under verdighet gitt med et tilbud på ca. 2,2 %. Minister Isaksen i Regjeringen slår kron og mynt i saken og dekker seg bak med at det er uforsvarlig med at det går utover liv og helse.

Regjeringen burde isteden møtt partene, og gitt muligheten for en avtale på bakgrunn av dispensasjonen som ble gitt kl. 14.00 i dag, istedenfor kl. 16.00 å komme på bordet med en tvungen lønnsnemnd!

At myndighetene lar kravet til lærerne og sykepleierne passere (selv om partene med organisasjonene har fulgt den frie forhandlingsretten) kan skape mangler i sykehussektoren og underkvalifiserte lærere.

Nå skal denne saken presenteres for riksnemnda og sette ut et fastsatt tariffoppgjør ovenfor partene, som må godta det de får!!!

Vi kan ikke ha et samfunn som fjerner mulighetene for at unge mennesker (pga. rekrutteringen og back-over i lønn) velger andre yrker, og på den måten gir som resultat en utrygghet for våre barn i skolesektoren og sviktende omsorg i helse sektoren!

Jeg skjønner snart ikke prioriteringene i det norske samfunn lenger og den ansvarsfraskrivelse som myndighetene belegger i disse to gruppene (lærere og sykepleiere), som er så viktige prioriteringer i vårt samfunn!

Men det er vel kanskje tomt i olje-fondet? Jeg bare spør!

Mange vil vel si etter mitt innlegg at mye vil ha mer, men nevn fa** ikke det ovenfor meg, for vi har sviktet disse gruppene fullstendig. (Som vil få følger på sikt)

Nei, jeg tror Norge trenger et nytt parti med medmenneskelig forståelse og en rettferdig fordeling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.