Gå til sidens hovedinnhold

Jeg reiser tilbake til 80-tallet!

Jeg har begynt å leke igjen. Det er stas!

Mulig det er midtlivskrisen som har slått til for fullt. Men der andre kjøper seg fet bil, motorsykkel eller Birken-trikot, går jeg andre veien. Jeg kjøper meg lekebiler, Lego og musikk. Men det må være fra 80-tallet.

Hvorfor gjør jeg det? Det handler nok mye om nostalgi. Om å oppleve litt av fortiden på ny. Jeg vokste opp på 80-tallet. En herlig tid, med suverene klær, frisyrer, leker og kanonbra musikk. (PS: Ikke ironi!)

Jeg har blitt 47 år. Ungene mine har blitt så store at de ikke lenger spør meg om å være med å bygge Lego. Men det siste året har jeg stadig jaktet på helt bestemte leker jeg selv hadde i oppveksten. De samme lekene som jeg engang var lei av, og kvittet meg med. Og gleden jeg opplever ved å finne akkurat DEN lekelastebilen fra Siku, eller akkurat DEN Lego-brannstasjonen jeg en gang kjøpte i 1983, er meget stor.

Denne gangen skal jeg ta vare på tingene.

Jeg vet at mange ønsker seg en Tesla eller en stor tysk SUV. Eller drømmer om å delta i Birken, eller bygge seg hytte på fjellet. Jeg har aldri drømt om de tingene der. Det jeg drømmer om akkurat nå - er å få tak i en pent brukt utgave av LP-en «Sønner av Norge» med The Kids. Mitt aller første favorittband. Jeg har nemlig fått tak i debut-LP-en, «Norske Jenter». Du vet, den med «Forelska i Lærer'n» på.

Jeg drømmer om å få «Norske Jenter» signert. Og den drømmen går trolig i oppfyllelse i sommer. Da skal jeg nemlig spille med mitt eget band, på samme festival som The Kids. (Note to self: Husk tusj)

Jeg glemmer aldri min første konsert. Det var med The Kids på Tønsbergmessa i 1982. Nå skal jeg oppleve mine gamle helter «live» igjen. Snakk om å reise tilbake i tid.

Tilbake til 80-tallet!

Les også

Hvorfor gjør jeg dette - er det en form for galskap?

Les også

– Han er frekk og spydig! Det er klart vi liker slike typer

Kommentarer til denne saken