En svært morsom, lokal revyartist sa en gang noe sånt om en god kompis av meg;
«Det finnes ingen som er mer glad i ungene sine enn ham. På grunn av dem har han flyttet to ganger til Horten, helt frivillig». (Han fortjener vel egentlig æresborgerskap for sånt!?)

Da jeg vokste opp på Eik var bare to ting jeg forbandt med Horten; Lystlunden og Bastøfergene. Og det var ikke gode opplevelser, for å si det sånn.

Det var aldri gøy å spille mot de brune, eller se andre Eik-lag spille mot de brune. Ikke bare var draktene fæle, svært ofte var resultatene det også.
Og Bastøfergene, de var ensbetydende med kø og ventetid og diesellukt – og et ønske om å komme seg i land igjen så fort som mulig.

Vraker Tønsberg

Denne helgen inviteres det til folkefest i Tønsberg, når Færderseilasen har målgang i byen. Seilasen hadde Horten som målby i mange år, og hortenserne tok det ikke pent da byen ble vraket. 

Denne helgen vraker jeg Tønsberg og setter kursen mot Horten!

Jeg er ikke spesielt opptatt av seiling, fristes ikke noe særlig av å se Kanalbrua gå opp og ned for å slippe gjennom seilbåter hele dagen, eller kjempe meg til en plass på en overfylt brygge.

Jeg har ikke noe imot folkefester altså, men den perlen vi bor i her på solkysten hadde funklet enda mer hvis vi hadde hatt fornuftige kommunegrenser, fungerende trafikkløsninger og en styrt boligutbygging. Men det er vel bare meg det.

Jeg velger Horten rett og slett fordi de har noe Tønsberg ikke har (i år i hvert fall), en skikkelig musikkfestival.

Gode minner

De beste minnene fra Lystlunden er ikke overraskende nok av den musikalske sorten.

Som unggutt på slutten av 70-tallet fant jeg veien til legendariske Hortensfestivalen. Jeg var så heldig å få oppleve Bob Marley og fikk et kraftig møte med den røyklukta som helt klart ikke var vanlig røyk.

Sammen med to-tre kamerater, kjørte jeg også en og annen gang til Horten i forrige årtusen for å gå på konserter på det gamle utestedet Kadetten. En kveld sto et ferskt Osloband med navnet Dueslaget på plakaten.

Publikummet besto av vi fire som fikk plass i min gamle Opel. (Hørte pussig nok aldri noe mer om det bandet).

Hyggelig

Denne helgen blir vi garantert ikke alene når det er Vervenfestivalen på Karljohansvern som gjelder. En festival som minner litt om Slottsfjell, før Slottsfjell bare skulle bli innovative og hippe og ungdommelige og tok dårlige valg.

Med Oslofjorden som nærmeste nabo skal jeg kose meg med gode venner, le og prate tull og høre på blant andre Bigbang, Datarock, Skambankt, Bare Egil Band, deLillos, Bjørn Eidsvåg, Valentourettes og Sløtface.

Det blir garantert hyggelig – i Horten også.
(Hvor kjører jeg da, forresten?)