Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg synes selvfølgelig synd på beboerne i nærheten»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De folkevalgte i Tønsberg har sagt ja til blokka i Nedre Langgate 19. Naboer mister utsyn og er lei seg, men det får så være. «Jeg synes selvfølgelig synd på beboerne i nærheten som dette går ut over,» sier utvalgsleder Per Martin Aamodt (Ap).

Dette er en ytterst kynisk uttalelse. Ikke bra for naboene, men byggebaronen må få bygge. Ja – sånn har det jo vært lenge: «Eiendomsutvikleren» – som utvikler sin bankkonto – må få legge på en etasje eller to, for ellers «lønner det seg ikke.» Og da må heller naboer og miljø få svi.

Og vi som trodde at Ap med Jonas Gahr Støre nå som helhet ville ta skjeen i en annen hånd: Ta mer hensyn til vanlige folk – og bort fra Jens Stoltenbergs høyrepolitikk og frislipp.

Jeg vil få minne om sosialdemokratiske Mette Fredriksen i Danmark som nå har fått vind i seilene etter mange års tilbakegang. Til folk flest sa hun nylig: «Det var ikke dere som forlot oss. Det var vi som forlot dere.»

Til Per Martin Aamodt vil jeg si: Lær av Mette Fredriksen. Vil du virkelig forlate disse naboene du hevder å synes synd på til fordel for kapitalinteresser som vil overkjøre dem?

Les også

Tanja er nabo der utbygger vil øke med flere etasjer: – Vi får hjemmene våre vandalisert

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.