Gå til sidens hovedinnhold

Jeg tenkte bare jeg skulle minne dere på at KS er lærernes arbeidsgiver

I arbeidslivet er det vanligvis slik at arbeidsgivere bryr seg om sine ansatte og sørger for at de har det bra, og at forholdene på jobb er trygge og ordentlige. Det er heller ikke uvanlig med lønnsøkning i ny og ne, og overtidsbetalt ved overtidsarbeid.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dere i KS har visst glemt pliktene deres ovenfor oss lærere, i og med at dere aldri er villige til å gi oss en reell lønnsøkning, at dere ikke vil betale oss for alt overtidsarbeidet vi pliktoppfyllende har utført nå i koronatiden, og at dere ikke har påsett at vi har et trygt og sikkert arbeidsmiljø i koronatiden.

Husk at dere har ansvar for oss. Vi har hatt reallønnsnedgang i 3 av de 5 siste lønnsoppgjørene, 4 hvis dette lønnsoppgjøret også gir oss reallønnsnedgang. Søkningen til lærerutdanningene stuper. Over halvparten av lærerne vurderer å bytte jobb. Synes dere ikke at det er alarmerende?

Dere er nå glade for at streiken er over slik at innbyggerne ikke rammes. Men - tror dere ikke det vil ramme innbyggerne dersom halvparten av oss forlater læreryrket? Kjære KS – ta ansvar og øk lærerlønningene nå!

Hilsen Elin Jorde Hansen.

Frustrert, utslitt og sint lektor som elsker jobben sin, men som på tross av det vurderer å bytte til en tryggere og bedre betalt jobb.

Kommentarer til denne saken