Gå til sidens hovedinnhold

Jeg unner ingen som kommer til Lilleskagen å finne plastposer, ølbokser og hundrevis av sneiper

Kjære dere som hadde fest på Lilleskagen lørdag.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg vet ikke hvem dere er, men dere er kanskje en avgangsklasse fra en ungdomsskole i Tønsberg-distriktet. Det var noen som møtte dere på tilbakevei, og dere var en stor flokk.

Dere hadde det sikkert gøy, og det unner jeg dere. Men jeg unner ikke de som kom til Lilleskagen søndag morgen å finne stranden full av søppel fra festen deres. Jeg unner ikke de som gjerne vil komme til en vakker strand - en perle som Lilleskagen er - å finne plastposer, ølbokser, brennevinsflasker, papir-søl, snus-esker og hundrevis av sneiper strødd utover hele området. Og spesielt unner jeg ikke småbarn å tråkke på glass-skårene etter flaskene som dere hadde knust. Flaskene var kastet hardt mot svaberg og steiner, og de skarpe glass-splintene var ikke bare lette å se. Vondt og farlig for menneske-føtter eller hunde-poter.

Les også

Her gikk det unna! Boligen til 22,9 millioner ble solgt i ekspressfart

Jeg har prøvd å rydde sammen det grøvste av avfallet deres, men det er alt for mye til at jeg kan få det bort. Dere kunne tatt med dere tilbake party-teltet som dere kjøpte på Biltema, flaskene som dere kjøpte på Vinmonopolet i Tønsberg og alle de over hundre ølboksene som dere strødde omkring. Dere er sikkert egentlige greie folk, og det er sikkert mange som er flaue over alt avfallet som ligger igjen etter dere. Men er det ikke noen som kan fortelle dere at det går an å ha det gøy uten å ødelegge natur og la det gå ut over andre mennesker?

Les også

Fikk dramatisk nødanrop – flere båter blåste på land: – Været snudde hardt og brutalt

(Jeg går tur til Lilleskagen stort sett hver dag hele året, er imponert over hvor flinke folk flest er til å ta med avfallet sitt tilbake.)

Kommentarer til denne saken