Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg ventet i seks timer på akuttmottaket på sykehuset. De burde lære av Vesar

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag etter Kristi Himmelfart-helgen satt jeg mer enn 6 timer på et overfylt venterom på Akuttmottaket på SiV i Tønsberg sammen med en slektning som trengte legehjelp.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nylig hørte jeg om pasienter som hadde ventet både 8, 10 og 16(!) timer på det samme AKUTT(!!!)-MOTTAKET. Den hyggelige damen i luken forklarte den lange ventetiden slik: Det har vært flere fridager pga. Kristi himmelfartsdag, og da er det alltid flere personer som skader seg, og som drar til  Akuttmottaket på mandag. I tillegg kommer pasienter som har vært litt dårlige en stund, og som endelig får «somlet» seg til legen og Akuttmottaket på en mandag. Dette skjer visstnok hvert år, og ikke bare etter denne helgen.

Jeg har vært på Legevakten og Akuttmottaket ca. 5 ganger i løpet av 20 år med forskjellige slektninger og skader, og det samme har gjentatt seg hver gang. – Mitt enfoldige spørsmål er: Hvorfor er Akuttmottaket i Tønsberg så mye dårligere organisert enn f.eks. Vesar – Vestfold Avfall og Ressurs AS? Hvert år i desember får alle innbyggere en Kildesorteringskalender. Her jeg bor hentes avfallet på fredager. Vesar har for lenge siden oppdaget at f.eks. langfredag alltid er en helligdag (uke 16), og at 17. mai i år falt på en fredag (uke 20). På Vesar-kalenderen står dette på fredagene i uke 16 og 20: «Hentes onsdag 17.04.» og «Hentes torsdag 16.05.". 

Min anbefaling til planleggingsavdelingen på SiV: Headhunt planleggeren på  Vesar, eller på Meny, Kiwi, Rema 1000 osv.! Han/Hun kan hjelpe dere! Når jeg går på f.eks. Meny, Kiwi eller Rema 1000 på en lørdag eller rett før jul, har de alltid ekstra mange kunder, og da innkaller de ekstra mannskaper. Hvorfor ansettes ikke flere leger på Akuttmottaket på de tidspunktene der SiV erfaringsmessig vet at det kommer mange pasienter?

Er det ikke mulig å organisere Akuttmottaket like bra som Vesar, etter minst 20–30 år med et dårligere system?

Mitt råd er helt gratis, og sendes med vennlig hilsen.

Kommentarer til denne saken