Gahr Støre om jernbaneplanene: – Er dette planlagt i et lukket rom?

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag skal Bane Nor orientere kommunestyret på Nøtterøy om traséalternativene gjennom Vestfold. – Uaktuelt å rasere nordre Nøtterøy for å spare tre minutter, sier Jon Sanness Andersen.

DEL

NØTTERØY: – Vi har satt av tid til presentasjon og til spørsmål fra politikerne, sier ordfører Roar Jonstang.

Selv er han forberedt på å signalisere til Bane Nor at det bør finnes et alternativt trasévalg til Nøtterøykorridoren og Vearkorridoren, som begge medfører store inngrep i tettbebygde boligstrøk.

– Et tredje alternativ kan gjerne være Jarlsbergalternativet, sier Jonstang.

Uaktuelt

– Jarlsbergalternativet må inn igjen, sier Aps gruppeleder på Nøtterøy Jon Sanness Andersen.

Det vil han signalisere på møtet onsdag.

– Jeg kommer til å si at det å rasere nordre deler av Nøtterøy for å spare inn tre minutters reisetid, er helt uaktuelt. Jeg skjønner ikke at man kan bruke millioner på å utrede et alternativ som er helt uakseptabelt for Nøtterøy-samfunnet, sier Sanness Andersen.

Alle kommunestyremøter er åpne, og det er dessuten mulig å følge dem live via Nøtterøy kommunes nettsider.

– Må skje i samarbeid med lokale

JERNBANE: - Jarlsbergalternativet må inn igjen, sier Aps Jon Sanness Andersen. Jonas Gahr Støre minner om at planlegging av jernbane må skje i samarbeid med lokale myndigheter. Her under et besøk på Gründerhuset på Nøtterøy mandag.

JERNBANE: - Jarlsbergalternativet må inn igjen, sier Aps Jon Sanness Andersen. Jonas Gahr Støre minner om at planlegging av jernbane må skje i samarbeid med lokale myndigheter. Her under et besøk på Gründerhuset på Nøtterøy mandag. Foto:

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre var mandag på besøk i Vestfold. Under et besøk på Gründerhuset hadde han denne kommentaren til Bane Nors traséalternativer:

– Vi har vært opptatt av at Bane Nor skal ha de nødvendige planleggingsressursene. Vi var kritiske til at det ble kuttet i planleggingsmidlene. Jeg skal være forsiktig med å si noe konkret om de ulike trasévalgene. Men framføring av jernbane må skje i nær kontakt med lokale. Jeg reiser spørsmålet om den kontakten har vært god nok i dette tilfelle. Kan det være at dette er planlagt i et lukket rom, undrer Støre, og legger til at Stortinget er opptatt av at planlegging av jernbane skal skje i tett samarbeid med lokale myndigheter.

Artikkeltags