Jeg tenker med angst på hva Utvalget for plan og bygg kommer til å la Ramski ture fram med av "utvikling" av eiendommen. Med en formue på 1,35 milliarder kroner i 2021 (kilde: Bladet Kapital/Tønsbergs Blad) har han få problemer med å fortsette å tjene store penger. Og da kommer han til å ønske seg mange etasjer: Vi kjenner lusa på gangen nå.

Nå bør vi stoppe opp litt: Hva VIL egentlig politikerne med vesle, gamle Tønsberg? Høyere og høyere kasser som Nedre Langgate 19 og påbyggingene ved Telebygget og i krysset Farmannsveien/Tollbodgaten? Eller stoltheten ved å bo i Norges eldste by? I så fall bør det være en mer varsom utbygging - som ikke blir "dirigert" av rikinger som ønsker å bli enda rikere.

LES OGSÅ: Nå har Maritim Hotell stengt dørene, den nye eieren betalte 39 millioner kroner for bygget

Det er få grønne lunger i Tønsberg, og de som finnes, ligger rett ved sterkt trafikkerte veier og gater.

Jeg foreslår at mursteinskassa Storgaten 17 blir jevna med jorda (det blir ikke noe tap for Tønsberg), og at politikerne BESTEMMER at der skal det være en grønn lunge isteden! Storgaten er en svært rolig gate, og det hadde passa godt med en park i tilknytning til ruinene til rundkirken - en slags klosterhage igjen. Trær, plener, blomsterbed, benker, springvann, et par husker, o.l. Mange som bl.a. besøker biblioteket på den andre siden, ville sette pris på en slik park midt i byen.

Vær så god, politikere - idéen er lagt fram.