Uansett. De faktiske forhold er at Bryggen i Bergen først og fremst er en samling gamle hus, siden dette var Bergens første bebyggelse. Bryggen er på Unesco's verdensarvliste. Fint å se for de som har interesse for det, ikke minst alle cruiseturistene som toger i land, og som på sin vei kan kjøpe fiskekaker eller norsk brunost på Fisketorget til Louis Vuitton-priser.

Pulserende historie

Brygga i Tønsberg er en helt annen pulserende historie, midt i Tønsbergs sentrum, til stor glede for både oss som bor i byen og for alle som ikke bare kommer hit, men som trekkes til Tønsberg, ikke minst fordi de vil oppleve livet og stemningen på Brygga.

Så er spørsmålet «hva er best, Brygga eller Bryggen», selvsagt en subjektiv historie, som handler om hva vi liker og hva vi setter pris på, som er veldig forskjellig blant folk, og best på hva da?

Tilbudene på Brygga

Uansett kan vi slå fast at ingen annen norsk by har et bryggeområde med de tilbudene Brygga i Tønsberg har. Her finner du restauranter på rekke og rad. Her er Oseberg Kulturhus med sine show.

Her kan du se vikingskipene og lære om vikingtradisjoner. Her er Foynhagen med et imponerende sommerprogram du ikke finner verken på Aker Brygge eller langt mindre på Brygga i Bergen, eller i andre byer i Norge for den del. Og her kan båtene klappe til kai, som båtfolket gjør i rikt monn sommeren igjennom. Ikke minst siste helg da Tom Jones & co. showet på Brygga. Da var det rene båtfestivalen langs brygga og i småbåthavna.

Er Norges beste

Summen av alt dette; beliggenheten, restaurantene og underholdningstilbudene, samt mulighetene for å legge til kai, er det faktisk ingen andre norske byer som kan konkurrere med Tønsberg om. Og, da har jeg ikke engang nevnt været og sommersola, som for bergensere flest er et noe kuriøst fenomen.

Når Erna Solberg kommer til Tønsberg neste gang, med valgkampdressen på, er nok Brygga i Tønsberg Norges beste, selv om bisetningen « så skal vi ikke glemme at vi også har Bryggen i Bergen da», alltid vil være der i Ernas univers.