Gå til sidens hovedinnhold

Jo Tønsberg bør bli en rasismefri sone.

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er noe med logikken i Marit Haukoms innlegg om nazistene på torvet som blir selvmotsigende. På den enes siden, ja det viktigste kampen mot slike bevegelser handler motargumenter og inkludere de som føler seg utstøtt og på sidelinjen. Men å forby slike flagg borger og marsjer, som disse elsker, handler ikke om å tie dem i hjel. Hun gjør noen hopp her som ikke fungerer særlig bra. 

Det er nemlig et problem med å ta til motmæle, direkte på torg og gater. Selv på deres egne grupper og sider, fungerer ikke dette særlig godt. For det blir nesten som å diskutere om gud finnes med en helfrelst kristen. Det er ingen felles plattform å kommunisere på. Og de fleste saklige argumenter blir kun imøtegått med angrep. 
Nå viser det seg da at disse har funnet ut at de ikke vil søke om slike markeringer. Men de får fortsatt oppslag i avisa om at de står der med sine flagg og uniformer. Dermed ødelegger det også mulighetene til fredelige mot-markeringer som SVs Olav Sannes Vika har stått i spissen for tidligere. Vi vet virkelig ikke når de kommer.

Så de har allerede brutt mot reglene av offentlige markeringer og spiller heller ikke rent på fellesskapets plattform. Så de tar seg til rette på fellesskapets plattform.

Å forby at disse, som de selv påstår, inntar våre byer. og går aktivt ut å misjonerer sine løgner, handler rett og slett om at vi ikke tillater at våre torg skal bli en mulighet for at de skal nå ennå lengre ut, og ikke minst, få sine bilder i media. For det er nemlig det som er deres største poeng. All oppmerksomhet er for dem, nemlig god reklame. 
Advarsler i all ære, og du har mange av dem i ditt innlegg, men de skaper også nysgjerrighet. Spesielt når du også linker innlegget ditt direkte til deres egen side.

De lever og markedsfører seg nemlig på sin fasade med flagg og indre fellesskap med uniformeringer og militæroppstillinger. 
Tønsberg opplevde mye trist av offentlig henrettelser og nazisme marsjer i gatene, under krigen. Noe de fleste i dag ikke lenger husker. De drev propaganda da på eksakt samme måte, som disse driver i dag, i det offentlige rommet. Et rom som eies av offentligheten, altså folket. Så dessverre.. Ja de inntok Tønsberg, uten noe som helst mot-markering, denne gangen. Og politi, sto uten redskaper og muligheter til å stoppe dem, selv om de ikke hadde søkt. Dette er for dem en eneste maktdemontrasjon og ingenting annet.

Ytringsfriheten handler ikke om hat-ytringer og åpenbare løgner. Alle må kunne mene og tro eksakt hva de vil, men alle kan da ikke stå og innta offentlige fellesrom, og markere sine løgner og angrep, som sannheter. Noe må vi i fellesskapet og demokratiet, stå opp for, for å ikke miste det fellesskapet og demokratiet vi har skapt.

Fellesrommet er for oss alle, og vi eier det alle sammen. Disse har tatt seg til rette og angriper våre felles verdier i byen. Derfor trenger vi nå en kommunal beslutning om Rasisme fri sone i Tønsberg. For da gir vi også politiet muligheter til å gripe inn å stoppe slik invadering vi nå har sett på Tønsberg Torv. Rasisme fri sone. handler ikke om fortielse men en aktiv markering i mot rasismen. 

Kommentarer til denne saken