Bachelor-studenten i informatikk ved Høgskolen i Vestfold fikk tirsdag overrakt et vitnemål med beste karakter i samtlige fag. Og det til tross for at Robin hele tiden har jobbet full tid ved siden av studiet, som er normert til tre år.

– Man må være disiplinert og veldig interessert, sier Robin Smidsrød når vi spør om hemmeligheten bak et vitnemål smekkfullt av A’er.


– Og så hjelper det med ti års erfaring fra bransjen, smiler han. I stor grad har studiet handlet om å få papirer på kunnskap han allerede sitter inne med, forteller Robin Smidsrød.

Silicon Valley

Han jobber for Fagbokforlaget, som holder til i Bergen, men har selv hjemmekontor på Barkåker. I oppveksten bodde han i Andebu og Høyjord. Men nå kan det etter hvert tenkes at han bytter ut Vestfold med USA.

– Planen har alltid vært å dra til Statene, og gjerne til Silicon Valley, sier 32-åringen, som gjerne vil være der den mest spennende utviklingen skjer på fagområdet. Kanskje kan de strålende karakterene gjøre det mulig å passere nåløyet.

– Amerikanske immigrasjonsbestemmelser har en «geniklausul». Jeg håper jeg kan komme inn under den, sier Robin Smidsrød.