Gleditsch frykter offentlig skittentøyvask

– Jeg tror ingen av partene vil tjene på en rettssak, sier styreleder og eierrepresentant for Sandefjord kommune, Bjørn Ole Gleditsch. Alf-Reidar Fjeld går, om nødvendig, rettens vei for å få tilbake jobben etter at han ble oppsagt som administrerende direktør på Torp.

– Jeg tror ingen av partene vil tjene på en rettssak, sier styreleder og eierrepresentant for Sandefjord kommune, Bjørn Ole Gleditsch. Alf-Reidar Fjeld går, om nødvendig, rettens vei for å få tilbake jobben etter at han ble oppsagt som administrerende direktør på Torp. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Sandefjord lufthavn Torp har mottatt varsel om stevning for usaklig oppsigelse av tidligere lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Ifølge Fjeld utløper Torps frist for å svare på varselet om stevning i slutten av denne måneden.

– Ingen av partene er tjent med dette, sier Sandefjord lufthavn Torps styreleder Bjørn Ole Gleditsch.

– Tror ingen tjener på rettssak

Partene har fortsatt mulighet til å bli enige utenfor en rettssal. Tb.no kjenner ikke til innholdet i stevningen, så det gjenstår å se hvordan lufthavnen reagerer på varselet.

– Det har jeg ikke tenkt til å si til deg. Det er selskapet som skal respondere på det, sier Gleditsch, som bekrefter at varselet er mottatt.

Hvor store mulighetene er for at partene blir enige, synes han det er vanskelig å svare på.

– Det er to parter som må komme til enighet. Jeg står fast ved at jeg ikke tror noen av partene vil tjene på en rettssak. Jeg har aldri vært med på dette før, men en rettssak blir vel en offentlig skittentøyvask, sier Gleditsch.

Skittentøyvask

– På hvilken måte kan det skade lufthavnens rykte?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Jeg tror vi vil være tjent med å finne løsninger utenfor en rettssal. En rettssak tar energi og fokus. Sånn sett er det en fordel å bli ferdig med sånne ting, sier Gleditsch.

Kort tid før Fjelds advokat sendte varselet om stevning, sa Gleditsch dette til Tønsbergs Blad:

«Jeg tror ikke Fjeld ser seg tjent med en rettssak, der alle forhold vil komme fram med offentligheten til stede».

Avventer

Slik Fjeld ser det, er det styrets tur til å gjøre neste trekk.

– Ballen ligger hos motparten. Jeg har ingen forventninger, jeg bare avventer, sier Fjeld.

Dersom varselet ikke fører til nye møter for å bli enige, vil det bli tatt ut stevning og saken vil gå for retten.

– Jeg tror det er stor sjanse for det. Jeg mener det ikke er urimelig at jeg får jobben tilbake. Jeg har verdens beste samvittighet for jobben jeg har gjort, sier Fjeld.

Om Fjeld skulle vinne fram i en rettssak, ville det neppe være duket for det beste samarbeidsklimaet.

– Det er et spørsmål som jeg også har stilt meg. Hvis det skulle skje, får aktørene forholde seg profesjonelt til det. Men det ville vært en spesiell situasjon for styret som har erklært mistillit til meg, sier Fjeld.

Fortsatt uklart

Offentligheten kjenner ikke til de konkrete årsakene til at et enstemmig styre sparket administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld med øyeblikkelig virkning 22. august. Da styret skulle orientere lufthavnens eiere, ble det sagt at Fjeld hadde vært «egenrådig», mens Fjeld på sin side har sagt til media at han lojalt har fulgt opp alle styrevedtak.

Da oppsigelsen ble offentliggjort, omtalte styreleder Gleditsch det hele som en «personalsak». Dette skapte spekulasjoner i om Fjeld hadde gjort noe lovstridig, noe Gleditsch senere har avkreftet i media. En tverrpolitisk gruppe i fylkestinget fremmet forslag om at også Fjeld skulle få gi sin versjon av saken, noe han selv ønsket å gi overfor eierne. Dette forslaget ble nedstemt.

Det har ikke lyktes tb.no å komme i kontakt med noen av partenes advokater onsdag.

Artikkeltags